Forskere: Kvinner trenger å sove ut – mens menn bør stå opp tidlig

Å få en god natts søvn i helgene er noe av det mest fantastiske som finnes.

Man har ingenting å stå opp til, man kan sovne i ro og fred og våkne når kropp og sinn føler seg uthvilt.

Men har man barn eller andre som må tas vare på, kan det være vanskelig å bli enige om det er kvinnen eller mannen som skal stå opp og ta ansvar for det som skal gjøres.

Nå viser derimot forskning at kvinnen fortjener å sove om morgenen – og at mannen bør stå opp tidlig, skriver svenske MåBra.

Mindre risiko for sykdommer

Hvem skal ut og gå tur med hunden om morgenen? En studie viser at det bør være mannens oppgave.

Studien er publisert i Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism og ble utført på 800 personer.

Studien kunne vise at kvinner som fikk sove lenge hadde redusert risiko for å få diabetes. Hos mennene i studien viste resultatene det motsatte, de har høyere risiko for å få diabetes.

Kilde: Shutterstock

Søvnunderskudd

Ifølge søvnforsker Bjørn Bjorvatn ved Universitetet i Bergen kan resultatene av studien skyldes at kvinner i større grad har mangel på søvn, og at den reduserte diabetesrisikoen kan skyldes det.

– Min første tanke er derfor at resultatene skyldes at kvinnene har søvnunderskudd, og at de kan kompensere for det gjennom å ligge lenger i sengen, sier han ifølge MåBra.

At kvinner trenger mer søvn har vi rapportert om tidligere, og dette er rett og slett fordi de har en mer kompleks hjerne enn menn.

– Jo mer kompleks hjernen din er, jo mer søvn trenger du. Kvinner har en evne til å gjøre flere ting samtidig og er mer fleksible. De bruker rett og slett mer av hjernen sin enn hva menn gjør. Derfor trenger de også mer søvn, sier Jim Horne, som jobber ved søvnforskningsinstituttet ved Loughborough University i Storbritannia, ifølge Metro.

Så nå har du bevis svart på hvitt, alle kvinner – du fortjener mer søvn enn menn gjør!

De skal med andre ord slutte å klage hvis du tar en ekstra lur i ny og ne! Sørg nå for å dele denne viktige og nødvendige informasjonen!