Dagens utfordring: Hvor mange egg er igjen?

Å sette seg ned med en utfordring er alltid en god idé. Uansett hvor trøtt man føler seg kjenner man seg alltid litt klarere etterpå.

Det handler nok mye om at man tømmer hjernen for hverdagsting som vasking eller andre gjøremål og bare konsentrere seg om oppgaven som ligger framfor en.

Dessuten er det bra for hjernen å trenes litt med jevne mellomrom, akkurat som at man går seg en tur for å føle seg frisk og opplagt.

Hjernetrim trenger ikke alltid å innebære lange seige kryssord. Takket være internett finnes det mange ulike ing å velge mellom. En utfordring som har sirkulert mye på internett i det siste er den nedenfor.

Gjelder å tenke seg ekstra nøye om

Utfordringen under får tusenvis av mennesker til å rive seg i håret fordi de ikke klarer oppgaven. Den er alt annet enn lett, men hvis man virkelig konsentrerer seg og tenker etter så bør man kunne klare den.

Hvor mange egg har jeg igjen?

Her kommer dagens utfordring. Under ser vi et bilde.

Utfordringen er altså følgende:
Jeg har 6 egg.
Jeg knuste 2
Jeg stekte 2
Jeg spiste opp 2.
Hvor mange egg har jeg igjen?

Kommer du på svaret? Tenke nøye etter, les oppgaven skikkelig noen ganger. Vi presenterer riktig svar under.

Her er riktig svar

Det riktige svaret er 4.
Hvordan kommer vi frem til det? Jo, vi begynner med seks egg. Så knuser jeg to, som jeg siden steker og spiser. Da har jeg jo fire igjen. Spørsmålet lurt stilt, slik at man skal tro at alle seks går med. Smart eller hva?

Trykk nå på deleknappen og se om vennene dine klarer denne utfordringen!