Forskning: Kvinner behøver mer søvn enn menn – bruker hjernen betydelig mer

Kvinner – ta dere flere timer på øyet! Det fortjener dere!

Ifølge den anerkjente søvnprofessoren Jim Horne trenger kvinner mer søvn enn menn – fordi de bruker hjernen mer enn menn i løpet av en gjennomsnittlig dag, skriver den britiske avisen Metro.

Jim Horne jobber ved Sleep Research Institute ved Loughborough University i Storbritannia – og han mener bestemt at kvinner generelt trenger mer søvn enn menn. Dessuten er damenes helse mer påvirket av søvnmangel, hevder han.

Forklaringen finnes i hjernen

Det er selvfølgelig forskning som viser at Jim Horne har rett, skriver Independent. Det er også konkludert med at kvinner som sover dårlig, øker risikoen for å føle seg fiendtlige, sinte og deprimerte.

«I en kontrast til dem fant vi ikke den samme koblingen mellom menn og disse følelsene i tilfelle søvnmangel», sier Horne til Metro.

Foto: Public Domain Pictures

Forklaringen til det finnes i hjernen. Kvinnenes hjerne er enkelt og greit mer kompleks enn mannens, om man ser på gjennomsnittet.

«Jo mer kompleks hjerne du har, jo mer søvn trenger du. Kvinner har muligheten til å gjøre flere ting på samme tid og er mer fleksible. De bruker ganske enkelt mer av hjernen enn det menn gjør. Derfor trenger de også mer søvn», sier Horne.

Fortjener mer søvn

Unntaket som delvis bekrefter regelen er menn som har vært nødt til å ta mange beslutninger på kort tid i jobbene sine.

«Men sannsynligvis trenger de fortsatt ikke like mye søvn som en kvinne.»

Så nå har vi beviset svart på hvitt kvinner – dere fortjener mer søvn enn det menn gjør!