Utfordringen får folk til å rive seg i håret: Hvilken bil må flyttes for å løse trafikkorken?

Å løpe, jobbe, sykle eller gå er bra og viktig for at kroppen skal holde seg frisk og i form, spesielt hvis man ikke lenger er ung.

Men det mange glemmer er at man også må ta vare på det gamle hjernekontoret, det trenger også trening.

Å bare slappe av i sofaen eller gå en tur vil sannsynligvis ikke gjøre en skarpere – men å regelmessig by seg selv på en utfordring synes jeg er veldig nyttig.

Derfor har jeg nå en perfekt utfordring til deg!

Utfordringer er perfekt hjernetrim, det gir hjernecellene litt ekstra stimulering. Etterpå føler man seg frisk i toppen og har forhåpentligvis også hatt det litt gøy.

Slike pauser i hverdagen, når man velger å fokusere på en enkeltoppgave, synes jeg er veldig nyttige for oss. Spesielt når datamaskiner og teknologi ellers håndterer en stor del av menneskelig tenkning i våre dager.

Hvilken bil må flytte seg?

Derfor vil jeg nå invitere deg til en ren oppgave. Den er etter min mening verken for lett eller for vanskelig. Man må tenke en stund, men til slutt kommer man nok fram til riktig svar – hvert fall hvis man får en ekstra sjanse.

Det er en tegning av en trafikkork i et kryss. Her har det blitt veldig rotete, men nå er det din jobb å ordne denne situasjonen. En bil må bevege seg først for at rotet skal løses.

Hvilken av bilene må flyttes?

Forsikre deg om at du tenker godt etter slik at du er ganske sikker på svaret ditt.

Måtte tenke en stund

Kanskje du allerede tror du har løsningen, men tenk etter en ekstra gang for sikkerhets skyld. Jeg måtte faktisk tenke en stund før jeg var helt sikker.

Under bildet av den tenkende kvinnen vil vi presentere den riktige løsningen!

Kilde: Wikimedia Commons

Riktig svar er at bil 3 må bevege seg først – ved å rygge!

Da kan de andre på sin side lett komme seg ut derfra.

Hadde du rett? Trykk da på deleknappen for å utfordre vennene dine!