Bare 1 av 7 finner den skjulte hunden på dette bildet – lykkes du?

Den siste tiden har vi vært veldig fascinert av illusjoner.

Jeg husker godt fra skoledagene for mange år siden, da læreren vår avsluttet matteundervisningen med at vi måtte sitte to og to med gåter. Det var noe nytt og utfordrende. Da trengte man å tenke litt «utenfor boksen» og på en annen måte.

Selv i dag kan jeg sitte helt trollbundet med slike oppgaver. Internett har nylig blitt oversvømt med små problemer og vanskelige utfordringer. Nylig var for eksempel sudoku veldig populært, men nå føles det som visuelle illusjoner og optiske illusjoner er litt av de nye trendene.

«En optisk illusjon, eller en visuell illusjon er når vi oppfatter et bilde som noe annet enn hva det faktisk er. Informasjonen øyet sender til hjernen utfordrer vår oppfatning av virkeligheten. Optiske illusjoner kan grovt deles inn i to grupper, fysiologiske og kognitive illusjoner.»

Velkomsttilbud hos Betsson: Få 100% bonus!

Bare 1 av 7 klarer testen

Dette bildet /nedenfor) har nå fått tusenvis av mennesker på internett til å rive seg i håret. Det forestiller en eldre mann – det klarer nok de fleste å se. Men det gjemmer seg også en hund i bildet. Spørsmålet er om du klarer å finne den?

Tydeligvis (ifølge flere ulike sider hvor utfordringen har blitt publisert) så er det bare 1 av 7 som klarer å gjøre det innen 20 sekunder, så det er åpenbart ikke enkelt!

Klarer du å finne hunden? Hvis ikke, er det noen tips som kan hjelpe. Forsøk å finne de delene av mannens ansikt som ser litt merkelige ut – og ta så utgangspunkt i dem!

Hvis det ikke hjelper så kanskje vi kan være enige om at nesen ser lit rar ut? At også øynene ser litt underlige ut er du nok også enig i. Og hvorfor mangler det noen streker ved det høyre øret hans? Tenk litt på det!

Eller så kommer svaret nedenfor! Men tenk først litt il over om du ikke hadde funnet ut hvor hunden «gjemte seg».

Hunden kommer altså til syne når man snur bildet! Nå skjønner du kanskje hva jeg mener med nesen, øynene og det høyre øret. Alle har en avgjørende rolle i å formen hunden og beina hans.

Trykk på deleknappen hvis du klarte å se hunden, og send denne utfordringen videre til vennene dine. De kan sikkert trenge litt hjernetrim i dag!