67 år gammel bestemor er lei av at folk kjører fort – hennes unike løsning får bilistene til å senke farten umiddelbart

I dagens samfunn har vi det ofte veldig travelt. Det stresses på jobben, i køen på butikken, når man lager middag og nesten også når det er leggetid. Tempo, tempo, tempo – og det kan få ekle konsekvenser. Som i trafikken når folk kjører for fort.

Jeg kommer nok aldri til å slutte å irritere meg over fartsidioter og å holde seg innenfor fartsgrensen er faktisk ikke så mye å forlange. De eksisterer av en grunn og bør respekteres. Det er jo tross alt din, min og alle andres sikkerhet.

Politiet gjør selvsagt alt de kan for at bilistene skal holde seg innenfor fartsgrensene som finnes på norske veier, men altfor mange kjører for fort – og det er dessverre en av grunnene til at det skjer mange ulykker.

Jeg ble selv bøtelagt en gang for rundt 15 år siden, noe jeg skammer meg over – men det fikk meg til å tenke og siden den gang har det føltes stadig viktigere for meg å respektere andre sjåfører og holde meg innenfor de fastsatte grensene.

Ligner på et fartskamera

Dessverre er det umulig for politiet å hele tiden ha kontroll på hver eneste vei i landet, så vi andre medborgere må ta ansvar. En 67 år gammel kvinne ved navn Jean Brooks ble lei av at bilister kjørte for fort på gaten der hun bodde og derfor valgte bestemoren å gjøre noe med det.

Youtube

Hun begynte å stå ute på tomten sin en stund hver dag, rett ved veien, med hårføneren sin og siktet mot forbipasserende biler som om det var et fartskamera hun holdt i. De to apparatene er heller ikke så ulike, så en del forbipasserende skal ha trodd at det bare var et fartskamera som den gamle damen sto og holdt i.

Siden den gang, ifølge Caters Clips, har naboene hennes vitnet om en klar forbedring på veien deres. Stadig flere bilister holder seg nå innenfor fartsgrensen – spesielt ungdommene som tidligere akselererte forbi i full fart på mopedene sine.

Youtube

Initiativet har nå blitt hyllet av over 600 000 mennesker – og selv om det er en ganske enkel løsning fra Jean, må jeg si at den er smått genial. Den fungerte jo beviselig, så da må det jo nesten anses for å være positivt!

Nedenfor kan du se et kort klipp av hvordan 67-åringen «jobber» med hårføneren sin!

Ikke nøl nå, del hvis du synes at denne kvinnen gjorde det rette! Da kan vi kanskje også få flere til å tenke på trafikksikkerheten framover!