Foto: Newsner

Mange nordmenn svarer feil – men vet du svaret på den vanskelige gåten?

Noe jeg alltid har likt er gåter. Mitt første minne av dette var da man fikk med tegneserier hjem som Donald Duck. De inneholdt alltid noen utfordringer som man måtte anstrenge hjernen for å kunne klare.

Selv nå som jeg er blitt eldre, synes jeg dette er ganske gøy fra tid til annen. For å livne opp i ting starter jeg alltid sameiermøter med å dele ut en utfordring som deltakerne får fundere på. Ellers tror jeg det blir så himla ensformig og kjedelig.

Hver gang barnebarna mine kommer på besøk, prøver jeg å komme med en type utfordring. De liker vanligvis det, og i det siste har jeg kjøpt flere bøker med problemløsninger for å holde meg oppdatert og alltid ha noe nytt å komme med.

Tidligere i dag kom jeg over noen gåter som jeg synes er veldig bra! Jeg testet dem direkte på noen av vennene mine – og de fleste svarte feil på første forsøk når de gjaldt de 3 gåtene.

Overraskende svakt resultat tenkte jeg!

Heldigvis eksisterer du! Jeg tror nok at du kommer til å gjøre det bedre, men selv om det er vanskelig eller enkelt, tror jeg man kan syntes at gåter er en morsom ting å holde på med!

Gåte 1

Tenk deg godt om nå, slik at du har et svar klart! Under bildet her avslører vi svaret!

Den yngre broren er 16 år! Mange svarer 9, men ettersom det var 2 år som skilte dem en gang i tiden, gjør det selvfølgelig det også nå!

Gåte 2

Tenk deg godt om nå, slik at du har et svar klart! Under bildet her avslører vi svaret!

Det er mulig fordi kvinnene står med ryggen mot hverandre!

Gåte 3

Tenk deg godt om nå, slik at du har et svar klart! Under bildet her avslører vi svaret!

Fangen rømte om vinteren, da det var et tykt lag med is på vannet!

Klarte du noen av gåtene? Trykk da på dele-knappen, slik at du kan utfordre vennene dine!