Mange nordmenn svarer faktisk feil: Vet du svaret på den vanskelige gåten?

Jeg har alltid likt gåter. Mitt aller første minne fra dette er da man fikk hjem klassiske tegneserier som Donald Duck. De inneholdt alltid noen gåter som man virkelig måtte tenke over for å kunne klare.

Selv nå som jeg har nådd en alder, synes jeg at ting som dette er morsomt innimellom. For å livne opp litt, begynner jeg alltid sameiemøtene i vårt område med å dele ut en gåte som naboene får fundere på.

Ellers synes jeg det blir så utrolig grått og kjedelig.

Hver gang barna og barnebarna mine kommer hit for å besøke, prøver jeg også å by på en form for utfordring. De liker vanligvis det – og i det siste har jeg faktisk kjøpt flere bøker med problemløsning for å alltid være oppdatert!

Tidligere i dag hørte jeg en virkelig god gåte fra en venn av meg. Den fikk meg til å bli ordentlig gira, så jeg lette etter to til – og tok deretter de med til naboene mine. Det var overraskende få som klarte alle, må jeg si. Jeg tror det var en av seks eller noe.

God hjernetrim

Jeg synes det er et ganske middels nivå på dem. Noen er veldig enkle, andre litt vanskeligere – men å sette svaret på alle tre kan være vanskelig. Spørsmålet er om du lykkes?

Denne typen av gåter og utfordringer er veldig bra hjernetrim – og det er faktisk ganske morsomt også!

Vel – nå skal vi se hvor mange gåter du klarer å svare på!

Den er ikke så lett. Hvis du ikke allerede vet svaret – tenk da etter noen sekunder til. Så avslører vi løsningen under bildet her nedenfor!

Det tredje barnet heter så klart Anna. Hvis du ikke forstår hvorfor, så les introduksjonen til Gåten igjen! «Annas mor har tre barn». Selvfølgelig er Anna da en av dem!

Gåte 2

Tenk nå. Den er ikke så lett. Hvis du ikke allerede vet svaret – tenk i noen sekunder til. Så avslører vi løsningen under bildet her nedenfor!

Verdens høyeste fjell før Mount Everest ble oppdaget – det var så klart Mount Everest. Fjellet hadde samme høyde før noen la merke til og målte den.

Gåte 3

Ikke før det vanskelig for deg. Hvis du ikke allerede vet svaret – tenk etter noen ekstra sekunder. Så avslører vi løsningen under bildet nedenfor!

Egget kom selvfølgelig først! Dinosaurer la egg før høna ble født!

Klarte du noen av gåtene? Trykk da på dele-knappen, så kan du benytte anledningen til å sende en morsom utfordring til vennene dine!