Kun 1 av 7 voksne løser den vanskelige gåten: Klarer du å få riktig på første forsøk

Noe som alltid har fascinert og trollbundet mennesker er oppgaver, gåter og små utfordringer. Det kan handle om alt fra optiske illusjoner til problemløsninger – og de fleste av oss synes det er morsomt å utfordre oss selv. Kanskje fordi det kiler konkurranseinstinktet vårt.

Nesten hver gang jeg er hjemme hos svigerforeldrene mine sitter de med kryssord. De sier at det er den perfekte hjernetrimmen – og at det holder hjernen sprek. Flott, synes jeg. Det handler om å finne sine egne måter å anstrenge hjernen på.

Jeg husker på skolen da det var matte. Ofte avsluttet vi timene med å gjøre en oppgave sammen. Det var alltid noe annet enn å regne vanlig pluss og minus. Det ble som et lite høydepunkt i løpet av skoledagen. Eller i hvert fall i akkurat den timen!

Det handlet som regel om å tenke på en litt annen måte, finne små skjulte ting og det gjaldt virkelig å få i gang hjernen for å kunne løse dem. Allerede da syntes jeg dette var både morsomt og veldig interessant.

1 av 7 klarer det

Å utfordre seg selv og se hvor ens grenser går har lenge vært noe mennesker har hatt glede av. Kanskje er det konkurranseinstinkt, men problemløsning innebærer jo ofte å sammenligne ens resultater med andres.

Denne gåten er en glimrende måte å teste seg selv på. Jeg måtte tenke både lenge og godt før jeg kom på svaret, som visstnok bare 1 av 7 klarer på første forsøk. Jeg vet ikke helt hvordan jeg kom fram til det, men det føles likevel logisk. For den er ikke enkel!

Uansett – kan du finne ut svaret på gåten?

Bilde: Newsner

Den har verken lokk eller bunn, men kan fortsatt holde på kjøtt, blod og bein samtidig. Hva er det?

Ta deg nå en god stund for å tenke! Svaret kommer under bildet av en tenkende kvinnen nedenfor!

Svaret er: RINGEN!

Altså en som man har på fingeren. Nå gir det vel mening, eller hva?!

Ikke nøl nå, trykk på dele-knappen for å by vennene dine på hjernetrim i dag!