Greta Thunbergs knallharde spark mot Donald Trump – midt i presidentvalget: «Latterlig, han burde…»

Greta Thunberg er i dag en av verdens mest anerkjente svensker. På bare noen få år har den 17 år gamle miljøaktivisten blitt en av de sterkeste stemmene når det gjelder klimadebatten.

Å innta en så stor plass som en så ung kvinne i en så viktig debatt som den om klimaet, skiller seg naturlig ut i mange sine øyne, og Greta har fått mye kritikk og hat, men det har hun taklet veldig godt.

Greta har blant annet blitt kalt «snørrunge» av presidenter og har dukker oppkalt etter seg. Men Greta er kvikk, og har ofte gitt gode svar etter negative kommentarer om henne. Som for eksempel den gangen Donald Trump skrev sarkastisk på Twitter om henne – da endret hun hele beskrivelsen av seg selv til akkurat den beskrivelsen Trump ga henne.

Nå har Greta sendt enda et spark i retning Donald Trump – etter at presidenten krevde at de skulle slutte å telle stemmene i den intense valgkampen i USA.

Skjermdump: Twitter

Donald Trump er en av de mest mektige i verden, som USAs president. Men akkurat denne uken, når det er presidentvalg, har presset på presidenten vært uvanlig hardt. Og over helgen ble det klart at han tapte valgkampen mot den demokratiske motkandidaten Joe Biden, som vil bli innsatt som president 20. januar 2021.

Foto: Wikimedia Commons

«Slutt å telle stemmer!»

Det så veldig jevnt ut mellom Donald Trump og Joe Biden i valkampen, og i en liten stund kunne det se ut til at Trump ville bli gjenvalgt.

Men sakte men sikkert, mens forhåndsstemmene ble telt og lagt sammen, tok Joe Biden nærmere og nærmere innpå Trump.

Da Trump følte at Biden nærmet seg på torsdag forrige uke, ønsket den til tider uforutsigbare presidenten plutselig å stoppe avstemningen og utpeke seg selv som vinner.

«Slutt å telle stemmer!» skrev Trump med store bokstaver på Twitter 5. november, i valgkampen.

Trump fortsatte å skrive om valgsvindel på Twitter, noe som førte til at selve plattformen markerte flere av hans meldinger som «villedende informasjon om valget.»

Presidentens paniske uttalelser ga Greta Thunberg en briljant idé.

Foto: Wikimedia Commons

«Burde gå på kino med en venn»

Da Greta Thunberg ble kåret til «Person of the year» av det respekterte magasinet Time Magazine i desember i fjor, skrev Donald Trump at Greta Thunberg burde roe seg ned med sin klimaaktivisme.

«Latterlig. Greta må jobbe med sinneproblemet sitt, og så gå på kino med en venn. Chilla, Greta, chill!» skrev Trump den gang.

I går kom Gretas herlige hevn.

På Twitter skrev Greta nøyaktig det samme som Donald Trump skrev til henne ett år tidligere.

«Latterlig. Donald må jobbe med sinneproblemet sitt, og så gå på kino med en venn. Chilla, Greta, chill!»

Hylles av millioner

Gretas knallharde svar hylles nå over hele verden, og mange mener at det er helt riktig at Donald Trump får smake sin egen medisin.

Over en million mennesker har allerede trykket på «liker-knappen» og Gretas skarpe svar har blitt en verdensnyhet.

Skjermdump: Twitter

Hva er det som vanligvis blir sagt, den som ler sist ler best? Slik er det i dette tilfellet i alle fall.

Trykk nå på DELE-knappen for å hylle Greta Thunberg!