Foreldrene slutter å kjøpe toalettpapir – nå tørker familien seg med gamle klær

De fleste av oss bruker toalettpapir daglig.

Det høres åpenbart ut for de fleste at man gjør det, men ikke for alle. En familie fra Storbritannia har i en tid sluttet å kjøpe toalettpapir – for i stedet å tørke seg med stoff i form av gamle klær og servietter man kan vaske etter bruk.

Deres merkelige toalettløsning vekker nå sterke reaksjoner.

Gå ikke glipp av poker hos Betsson: Spill hvor som helst – vinn når som helst!

Trebarnsmoren, Hazel Newhouse, sier at hun sparer rundt 1000 norske kroner i året etter at hun overbeviste familien om å stoppe med vanlig toalettpapir – å bruke vaskbare servietter og stoff fra gamle klær i stedet, skriver The Sun.

Føles helt naturlig

Det hele startet med at moren la merke til at det gikk fire papirruller i uken hjemme – og da slo det henne at det faktisk er noe annet i huset som du kan bruke til å rense deg, etter at du har gjort ditt fornødne.

Bilde: Wikimedia Commons

I begynnelsen ble vaskbare servietter brukt til tissing og toalettpapir til «nummer to», men over tid gikk de helt over til å tørke seg med tøystykker.

«Vi ble vant til å bruke deler fra gamle klær, så det var helt naturlig å gå over til det permanent», sier Hazel Newhouse til avisen.

«Vi har en container ved siden av toalettet hvor vi legger brukte servietter. Så kaster vi dem i vaskemaskinen. Det lukter ikke så veldig mye.»

«Hun ble sjokkert»

Pårørende og venner har måttet tilpasse seg familiens toalett-rutine når de kommer på besøk.

«Ee hadde med seg en toalettrull i julen. Hun var sjokkert over at vi hadde gjester og forventet at de skulle bruke tøybitene våre», sier Hazel Newhouse, som imidlertid innrømmer at det faktisk er en ekstra toalettrull hjemme for kriser.

Foto: IHA.com

Ikke bare tror moren at dette sparer penger og er bra for miljøet – hun begynner også å tenke at oppfinnelsen hennes er den mest komfortable.

«Når jeg besøker venner og tørker meg med vanlig toalettpapir, føles det rart i sammenligning. Jeg føler meg også renere etter bruk av servietter – som du også kan våte, så det blir som en liten dusj», sier Hazel Newhouse.

Hva synes du om å bruke tøyservietter i stedet for toalettpapir? Bra eller ikke? Del artikkelen for å fortelle oss hva du synes!