Foto: Illustrasjon

Forskernes konklusjon: Å snakke med dyrene sine er et tegn på veldig høy intelligens

For meg, er det en selvfølge å snakke med kjæledyret mitt. Jeg snakker alltid med min labrador Doris, enten vi er hjemme på sofaen eller leker i parken.

Men tilsynelatende ikke alle snakker med dyrene sine. Imidlertid bør disse menneskene kanskje tenke seg om, ettersom en studie viser at det er et tegn på høy intelligens å snakke med dyrene sine, skriver nettstedet McGill.

Snakker du med kjæledyrene dine på samme måte som du snakker med vennene dine? Spør hvordan de har det, om de er sultne, om de vil ta en tur. Da er du sannsynligvis veldig intelligent og kreativ, viser en studie.

Ønsker å få kontakt med dyrene

Studien ble utført ved Harvards universitet, og de som deltok i studien fikk se på bilder av dyr, både unger og voksne. De fleste deltakerne i studien relaterte seg til dyrene og ville gi dem navn og uttalte at de ville snakke med dyrene på nøyaktig samme måte som de snakker med mennesker.

Kilde: Pexels

Dette kalles antropomorfisme og betyr at man som menneske ser på noe ikke-menneskelig som noe menneskelig. Akkurat som vi for eksempel ser en hund som en venn av nøyaktig samme verdi som en menneske-venn. Å se menneskelige egenskaper i noe ikke-menneskelig blir ifølge studien beskrevet som et tegn på høy intelligens og kreativitet.

Dyrene utvikles jo mer vi prater

Å se våre elskede kjæledyr som ekte venner, gir ikke bare oss noe, men også dyrene våre. Andre studier har vist at kjæledyr lærer å forstå hva vi sier og utvikler seg jo mer vi snakker med dem, uavhengig av kjæledyret.

Kilde: Pixabay

Denne artikkelen gjorde meg så utrolig glad, dyr kan være minst like gode venner som mennesker! Trykk på deleknappen hvis du er enig!