Konklusjonen fra forskerne: Å like katter er et tegn på veldig høy intelligens

Hunder og katter er de vanligste husdyrene i de fleste land – for eksempel i Norge.

Spørsmålet om hvilke av de to dyrene du foretrekker er en ekte klassiker. Jeg tror de fleste har et klart svar på det spørsmålet.

Imidlertid tilhører jeg selv de få som ikke egentlig vet. Hjemme har vi både hund og katt – og jeg kunne aldri velge mellom dem.

Gå ikke glipp av poker hos Betsson: Spill hvor som helst – vinn når som helst!

600 deltakere i studiene

For en tid tilbake kom imidlertid forsker Denise Guastello, som rapporterte om forskjellene mellom mennesker som liker hunder og katter, som Unilad blant annet har omtalt.

Foto: Peakpx

Psykoanalytiker Steve McKeown, som grunnla både MindFixers-organisasjonen og den velkjente The McKeown Clinic, forteller til nettstedet:

«Studien ble utført på 600 studenter. Det ble konkludert med at hundefolk er mer sosiale og utadvendte, mens katteelskere er mer følsomme og har mer åpne sinn. Det viste seg også at de som foretrekker katter er mer nevrotiske».

«Mer utdannelse»

Han fortsetter:

«Videre pleier kattefolk å stå for det de mener – uansett hva omgivelsene tilsier, noe som kan indikere at de er mer uavhengige. Undersøkelsen avslører også at de som liker katter generelt har en høyere intelligens og har en større utdannelse. De har større sjanse for å fullføre universitetsstudier», sier Steve McKeown.

PxHere

Studien argumenterer for at katter vanligvis er mer uavhengige enn for eksempel hunder, noe som kan være en sterk medvirkende årsak til at katteeiere har mer tid til andre ting – som å studere og jobbe.

Spennende resultater

Spørsmålet er da hvordan det er å ha både ha katt og hund? Det forteller ikke studien, men du kan håpe at du da besitter både sosiale ferdigheter og høy intelligens! Spøker til side – denne studien skal man selvfølgelig ta med en klype salt. Det er selvfølgelig ingen endelig sannhet – men resultatet er interessant.

Pixabay

Samtidig synes jeg det er fascinerende og spennende å komme til denne typen konklusjoner – og jeg synes i det minste at dette var veldig gøy å lese om!

Liker du også katter, eller foretrekker du hunder?