Foto: Teknikpalatset

Utfordringen som få nordmenn klarer: Hvilken beholder fylles opp først?

Nå, mer enn noen gang, liker jeg å teste meg selv på forskjellige måter. Jeg vet ikke om det er fordi jeg har gått litt opp i alder, men utfordringer og problemløsning stimulerer meg virkelig i skallen og er en perfekt hjernetrim.

Konkurranseinstinktet ser ikke umiddelbart ut til å svekkes med alderen – snarere tvert imot!

Ungdommer foretrekker å sitte med mobiltelefonene hele tiden, men da synes jeg det er bra at vi med noen år på nakken prøver å gjøre dette med gåter og utfordringer mer populært. Det er faktisk noe for alle – og bryne seg på en ordentlig utfordring kan nok aldri være dårlig.

Tidligere i dag da jeg satt hos tannlegen og ventet på min tur, kom jeg over denne utfordringen (nedenfor). Jeg har sett for meg at jeg har vært borti en lignende på et eller annet tidspunkt, men denne var faktisk veldig vanskelig. Det er viktig å bruke både øynene og hjernen maksimalt for at man skal klare å komme fram til riktig svar.

Hvilken beholder fylles først?

Det handler om å finne ut hvilken av beholderne som fylles først av dryppende vann. Imidlertid er det små hindringer og detaljer her og der som man må se opp for – er man uforsiktig, er det stor risiko for at man svarer feil. Tilsynelatende er det bare 1 av 5 som får rett på første forsøk.

Men nå lar jeg deg anstrenge hjernen og forsøke å finne ut den rette løsningen!

Hvilken beholder fylles først?

Teknikpalatset

Tenk nå etter en ekstra gang, slik at du ikke gjør noen feil! Under bildet nedenfor viser vi snart svaret!

Husk nå at folk flest svarer feil, så vær nøyaktig før du bestemmer deg for et svar!

Pixabay

På tide å gi deg riktig svar på utfordringen!

Det er da beholder nummer 3 som fylles først! Hvis du ser nøye så kommer det aldri noe vann til beholder 4 eller 5. Imidlertid vil vannet fra nummer 2 ledes videre til nummer 7 hvor det deretter renner ut til bunnen. Veien mellom 2 og 6 er også stengt!

Hadde du rett? Trykk da på dele-knappen, slik at du kan benytte anledningen til å videresende en morsom utfordring til vennene dine!