Sett hoderegningen din på prøve: Løs matteoppgaven for skolebarn – uten å bruke kalkulator

Hjernetrim er noe de fleste av oss får for lite av. I stedet er hjernen vår fylt med hverdagslige oppgaver som shopping, henting, jobb og annet.

I tillegg har vi i dag en så velutviklet teknologi at vi knapt trenger å anstrenge hjernen i det hele tatt. Men faktumet er at vi har godt av å løse problemstillinger med jevne mellomrom.

Hjernen, som resten av kroppen, trenger trening innimellom for å holde seg i form og frisk lenger, noe man selvfølgelig vil ha. I tillegg får oppgaver av alle slag ut ens indre konkurranseinstinkt, som alltid er morsomt!

Oppgaver kan, akkurat som mennesker, komme i alle fasonger og farger. Hvilken type hjernetrim man egner seg for spiller ikke så stor rolle, men på nettet finnes det i dag mange morsomme utfordringer man kan prøve.

Gjelder å holde konsentrasjonen

Den type oppgave vi skal ta for oss nedenfor minner veldig om oppgaver man satt og grublet over på skolen.

Det var en haug med år siden man gikk på skolen, så man har selvfølgelig glemt mye av det man lærte seg der. Derfor gjelder det virkelig å konsentrere seg på oppgaven.

Gjør man det så er det en god sjanse for at man klarer oppgaven.

Løs oppgaven – uten kalkulator

Her kommer dagens oppgave, du finner den på bildet nedenfor. Den eneste regelen her at du ikke kan bruke kalkulator for å finne ut svaret.

Er du forberedt? Her kommer oppgaven.

Der er den! Ikke så enkel, eller hva? Ta deg et øyeblikk og finn ut hva svaret blir.

Som sagt er det langt fra enkelt, men med litt tålmodighet burde de fleste være i stand til å klare oppgaven. Nedenfor presenterer vi svaret.

Her er riktig svar

Har du et svar klart? Her er en redegjørelse for svaret.

Vi starter fra toppen med den første beregningen.

Så tar vi den andre.

Og deretter den tredje.

Da får vi følgende.

Svaret er altså: 100.

Hadde du rett? Gratulerer til deg i så fall!

Trykk på deleknappen for å utfordre vennene dine!