Foto: Robert Maguire / Twitter

Nesten alle ser en svart kråke når de ser på dette bildet – men kan du se hva det egentlig er?

Optiske illusjoner, eller visuelle illusjoner som de også kalles, er veldig fascinerende fordi de lurer øynene og hjernen vår.

Visuelle illusjoner kan opprettes av en kunstner som skaper dem med det formål å få fram en optisk illusjon, eller så kan de komme ut av et bilde helt tilfeldig, helt utilsiktet.

En illusjon som har blomstret på nettet i lang tid oppsto helt tilfeldig. Nå skal vi se om du kan se hva som virkelig skjuler seg på bildet!

Det begynte med at bildet ble lagt ut på nettforumet Reddit – og senere ble spredt til andre plattformer på nettet.

De fleste ser en svart kråke

Det var da illusjonen tok av og vakte stor interesse. Mange hadde aldri sett noe lignende.

Bildet forestiller en svart kråke – tror de aller fleste. Det er derimot feil – men kan du se hva som egentlig er på bildet?

Ser du hva det er? Hvis ikke, avslører vi svaret nedenfor.

Det er ikke en svart kråke

Robert Maguire, som la ut illusjonen på Twitter, skriver: «Dette bildet av en kråke er fascinerende fordi … det faktisk er en katt».

Og selvfølgelig har han rett!

Ved første øyekast ser det unektelig ut som en svart kråke fra siden som ser inn i kameraet, men hvis du ser litt nærmere på det, vil du sannsynligvis snart se at Robert har rett.

Faktisk er det en svart katt som vender nakken bakover og ser inn i kameraet. Det andre øye er vanskelig å se, men det er faktisk der!

Trykk nå på deleknappen og se om vennene dine kan se hva det er!