Hvilken banan ville du tatt? Svaret kan avsløre noe uventet om helsen din

Som med alt annet i verden, liker vi mennesker forskjellige ting, men få ting gir opphav til diskusjoner så mye som hvilken type banan man liker.

Noen mennesker liker når bananen kommer direkte fra treet, og er grønn og hard. Mens andre liker når bananen er veldig brun og litt myk i konsistensen. Og noen liker bananer i mellom.

Men faktumet er at fargen på bananen avslører en del om innholdet, noe som igjen påvirker personen som spiser bananen.

Nedenfor går vi gjennom hvordan modenheten til bananen påvirker innholdet.

Grønne, unge bananer

Grønne bananer er vanskelig å skrelle og harde. Grønne bananer har også en lav GI-verdi, noe som er bra hvis du prøver å holde sukkerinntaket på et lavt nivå.

Umodne bananer styrker også immunforsvaret takket være probiotika, som er bra for tarmen. Hvis du spiser en grønn banan, holder man seg mett lenge, men de inneholder ikke så mye antioksidanter. De kommer senere i bananens modningsprosess.

Gule, faste bananer

Når bananen har blitt gul, men ikke har utviklet prikker ennå, er bananen i den tilstanden som folk flest vil spise. Bananen er lett å fordøye og litt søt i smaken.

En knallgul banan er rik på antioksidanter. Antioksidanter hjelper kroppen å beskytte seg mot aldersrelaterte plager, hjerteproblemer og andre sykdommer.

En mellomstor, gul banan gir deg også 37 mg magnesium, en viktig mineral som hjelper hjernen med å holde seg i form.

Prikkete bananer

Bilde: Pixabay

Prikkete bananer er fulle av antioksidanter og motvirker dermed sykdommer.

Den prikkete bananen er et tegn på at den inneholder TNF. TNF står for tumornekrosefaktor og er et stoff som motvirker kreft og tilstedeværelsen av unormale celler i kroppen. En japansk studie fra 2008 viste at bananer med mørke flekker produserer TNF, som har evnen til å bekjempe unormale celler. Men det er behov for mer forskning på dette området.

Bananer med prikker er også lettere å fordøye hvis man har en litt følsom mage. Men de inneholder også mer sukker, ettersom de har kommet lenger i modningsprosessen.

Brune bananer

Bilde: Pixabay

Bananer som har blitt brune er ekstremt søte og egner seg best som ingredienser i bananpannekake eller en smoothie.

De har også en høy konsentrasjon av antioksidanter. Brune bananer er også lette å fordøye og er perfekte hvis du har mageproblemer. Du må sørge for at du spiser dem før de råtner!

Når aldrende bananer begynner å miste noen av næringsstoffene, kan du sette dem i kjøleskapet for å redusere prosessen.

Trykk gjerne på deleknappen slik at vennene dine også kan lese dette i dag!