Matteoppgaven er laget for 11-åringer – men få voksne klarer den uten kalkulator

Forskning har faktisk vist at det er bedre trening for hjernen å drikke rødvin enn å sitte og løse vanskelige matteoppgaver. Selvfølgelig ekskluderer det ene ikke det andre, og å delta i litt hjernetrim med jevne mellomrom er selvfølgelig fortsatt bra. En utfordring som har spunnet mye rundt på nettet er matteoppgaven nedenfor. Det er en gammel oppgave for skolebarn, men overraskende mange har det vanskelig med å klare den.

Man bruker matematikk nesten hele tiden, selv om man kanskje ikke tenker over det. Man står i dagligvarebutikken og regner ut hvor mange porsjoner en pakke kjøttdeig skal holde til og lignende situasjoner.

Gjelder å huske skolematematikken

Hverdagsmatematikk er ofte ganske enkelt, og det man lærte da man satt ved skolepulten, har i stor grad forsvunnet. Kanskje nettopp fordi man sjelden regner på vanskeligere og mer kompliserte oppgaver. Dette kan være grunnen til at voksne har en tendens til å ha problemer med oppgavetypen som er gitt nedenfor.

Kilde: Pixabay

Løs oppgaven uten kalkulator

Her er dagens oppgave, en ærlig gammel matteoppgave. Du kan ikke bruke bruke kalkulator. For å gjøre det litt enklere, gir vi tre alternativer – A, B eller C er riktig.

Klarte du oppgaven? For å få riktig svar er det viktig å vite i hvilken rekkefølge ting skal løses.

Her er det riktige svaret

Det riktige svaret er: 26, altså alternativ B.

Hvordan kommer vi fram til det? Vel, på følgende måte.

Det første man må gjøre er å regne ut tallet innenfor parentesene, som er 2 + 1 = 3.

Deretter må man gjøre multiplikasjonen. I dette tilfellet gange tallet foran parentesene med det som er inne: 7 x 3 = 21.

Nå blir det plutselige veldig enkelt, vi har 5 + 21 = 26.

Fikk du riktig svar? Trykk da på deleknappen, så kan du gi en morsom utfordring til vennene dine!