Matteoppgave for barn forvirrer mange voksne – men kan du regne deg fram til det riktige svaret?

Oppgaver og utfordringer som involverer matematikk er vanligvis veldig populære her i Humorbibelen, og det oppstår ofte diskusjoner i kommentarfeltet om hvilket svar som er riktig og hva som er feil.

Nå er det på tide med en matteoppgave som får folk rundt om i verden til å diskutere. Professorer har til og med vært involvert i debatten, nettopp fordi den er så vanskelig.

Nå ser de imidlertid ut til å ha blitt enige om en løsning flere steder.

Matteoppgaven ser ut som en vanlig utfordring, men vil raskt vise seg å være alt annet enn vanlig.

Her er oppgaven

Her er oppgaven som skapte så mye oppstyr.

Kan du løse den?

Kilde: Humorbibelen/N365

Ta deg god tid og tenk litt, det er ikke noe stress. Nedenfor forklarer vi hva en matematikkprofessor sier om denne oppgaven.

Her er professorens løsning

Løsning 1 og 16 er langt den vanligste – og det skulle vise seg at det er en rimelig forklaring på det.

Hannah Fry, professor i matematikk ved University College London, som også har gitt ut to kjente mattebøker, mener måten oppgaven er satt opp skaper rom for tvetydighet.

– 2+2 i parentes er lett – det blir 4. Men deretter – hva innebærer resten av ligningen? Blir det da 8÷(2×4)=1, eller (8÷2)x4=16? Den kan tolkes på to forskjellige måter – og med den lille informasjonen vi har, er det umulig å fastslå, sier hun til Daily Mail.

Handler om tolkning

Hannah Fry sier at både 1 og 16 kan godkjennes som riktige svar. Det handler rett og slett om hvordan man skal tolke ligningen.

Kilde: Pixabay

Mange andre på sosiale medier, som den 35 år gamle professoren i matematikk, har kommet fram til at begge svarene kan betraktes som riktige – men en del påpeker at det vil være forskjellige løsninger avhengig av hvilke matematikkregler man forholder seg til.

Til tross for hete, ville og nesten sinte diskusjoner, kan vi nå slå fast at begge svarene kan være riktige.

Selv om jeg sterkt har hevdet at det er 1 som gjelder, så må man akseptere at det kan være flere svar på en og samme oppgave. Det er litt vanskelig, men også ganske gøy.

Trykk nå på deleknappen for å invitere vennene dine til en morsom utfordring i dag!