Få nordmenn består denne testen: Ser du hva som er galt på bildet?

Da man var et lite barn og gikk på skolen, brukte man nesten hele dagen på å løse problemer. Hjernen gikk rett og slett i full fart hele tiden, noe som gjorde at man lærte mye og ble ganske raskt tenkende.

I dag er det mange år siden man satt på skolebenken, og hjernen kan noen ganger føles litt treg når man står overfor et problem av den type man holdt på med på skolen.

Derfor er det bra med jevne mellomrom å gi den gamle hjernen en oppgave eller to slik at den holder seg våken og frisk, som man vil ha.

I dag bruker vi for det meste hjernen til hverdagsoppgaver. Det blir vasking, matlaging, transport av barn og alt i mellom.

Men fra tid til annen trenger man å koble bort fra alt det og trimme hjernen med litt problemløsning.

Gjelder å fokusere

Nøyaktig hvilken type hjernetrim man driver med er mindre viktig, det viktigste er at du anstrenger hjernen en stund innimellom.

Hvis man ser litt på nettet, vil man raskt finne en rekke oppgaver å sette tennene i. Det er alt fra kryssord til visuelle illusjoner og gamle matteoppgaver fra skoletiden.

Det viktigste når man løser disse oppgavene er at man er konstant fokusert, og ikke lar noe forstyrre en.

Kilde: Wikimedia Commons

Hva er galt med bildet?

Her kommer dagens utfordring. Nedenfor kan vi se et bilde av to kameler som trasker i ørkenen. Solen skinner på kamelene, som de ser ut å trives med.

Men noe på bildet er galt. Kan du finne feilen? Her er bildet.

En liten detalj er feil. Men hva kan det være? Tenk nøye. Nedenfor forklarer vi alt.

Her er feilen

Har du kommet fram til et svar? Ikke bekymre deg hvis du ikke har et svar, veldig mange lykkes ikke med å løse denne oppgaven.

Nedenfor kommer bildet som forklarer hva som er galt.

Der! Ser du det nå? Kamelene har ingen skygger! Gitt hvordan solen skinner, burde det virkelig være to skygger fra kamelene.

Hadde du rett? Gratulerer i så fall!

Trykk på deleknappen og by vennene dine på litt hjernetrim i dag!