Foto: EG Mines

De fleste nordmenn mislykkes: Finner du symbolet som »skiller seg ut»?

Noe som jeg alltid har satt pris på, er ulike former for hjernetrim. Før i tiden handlet det ofte om gåter i tegneserier eller problemløsning i matematikken, men i dag er det stort sett kryssord, sudoku eller visuelle illusjoner

Uansett hva man gjør, synes jeg det er ekstremt nyttig å by hjernen på en litt ny form for stimulering med jevne mellomrom. Man blir litt sliten i skallen av lange timer foran datamaskinen på jobb, eller fra å se på TV hjemme på sofaen.

Å ta en pause med en annen form for oppgave kan få en til å føle seg litt friskere i hodet. Jeg tror i hvert fall det – og å sitte en stund daglig med gåter og utfordringer er noe jeg anbefaler de fleste jeg møter.

Med dette som bakteppe tenkte jeg at det kan være en god idé å by på noen vanskelige oppgaver i dag. Det kan som sagt aldri skade – og det er morsomt å utfordre seg selv på ulike måter.

Disse 3 visuelle illusjonene handler om det samme – å finne et bestemt symbol som skiller seg ut fra de andre i ulike bilder gjennom et vellykket samarbeid mellom øyne og hjerne.

De fleste mislykkes

For at det ikke skal bli for lett, har du bare 10 sekunder på hver oppgave. Sørg nå for å ikke jukse – da blir det nok litt for lett. Utfordringene i seg selv er ganske enkle, men samtidig litt vanskelige å klare.

De kommer fra kanalen EG Mines – og ifølge dem mislykkes de fleste på første forsøk. Jeg testet dem også på 4 venner, og bare 1 av dem klarte dem alle med en gang. Dette er med andre ord ikke så enkelt.

Men da setter vi i gang – klarer du å finne symbolet som skiller seg ut?

Klarte du å finne symbolet som skiller seg ut? Det finnes en der blant alle hamrene!

Nedenfor presenterer vi løsningen!

Der var den – til venstre på den fjerde raden fra toppen!

Da er det tid for den andre oppgaven! Finner du symbolet som skiller seg ut?

Finner du symbolet som skiller seg ut blant alle de klappende hendene?

Her nedenfor kommer svaret!

Også denne gangen var løsningen til venstre – nå på tredje rad fra toppen. Symbolet som vi viser til er altså litt lysere i fargen enn de andre.

Et annet siffer

Da er det tid for den tredje og siste utfordringen! Hvis du klarte de to første, så er det en sjanse for full pott nå!

Klarer du å finne symbolet som skiller seg ut?

Blant alle 9-erne gjemmer det seg et annet siffer.

Jeg kan avsløre at det er et 6-tall du skal finne, men kanskje allerede skjønte det! Da har du trolig også funnet svaret.

Hvis ikke, kommer det her nedenfor!

Der ligger 6-tallet – nederst i midten!

Klarte du i hvert fall 1 av disse oppgavene? Trykk da på dele-knappen for å videresende utfordringen til vennene dine!