Bare 1 av 7 voksne finner feilen innen 10 sekunder: Klarer du det?

Det er alltid gøy å teste seg med oppgaver og små utfordringer. Jeg tror det er menneskets iboende konkurranseinstinkt som gjør at vi lett finner en fascinasjon for den type hjernetrim.

Denne gåten (nedenfor) har nå fått tusenvis på nettet til å rive seg i håret!

Helt siden jeg var veldig ung, har jeg hatt glede av å sitte med matteoppgaver, gåter eller andre typer hjernetrim. For å finne ut og se etter den etterlengte løsningen har alltid tiltrukket meg.

Jeg husker at noen timer med en bestemt lærer på skolen pleide å ende med at vi måtte sette oss ned med forskjellige ordoppgaver som måtte løses – og det ble alltid litt konkurranse i klassen.

På samme måte er kryssord og sudoku ekstremt populært. På den ene siden er det gøy med ting som dette, og på den andre siden er det bra å holde hjernecellene i gang i en verden som ellers mest styres av datamaskiner.

Snart vil folk knapt trenge å tenke selv – og da tror jeg at utfordringer av ulike slag er en god måte å holde hjernen i gang.

10 sekunder på deg

Denne gåten (nedenfor) har fått tusenvis av mennesker på nettet til å rive seg i håret. Det begynte med at den kom på engelsk, men heldigvis finnes det også en norsk »oversettelse».

Vel, de fleste klarer faktisk ikke å komme opp med løsningen innen 10 sekunder. Klarer du det, så bør du være stolt! Faktisk kommer bare 1 av 7 med den korrekte løsningen før tiden renner ut!

Klarer du det?

Kan du finne feilen på bildet?

Eller feillen, som det står! Nå har vi nesten invitert deg til svaret! Imidlertid kommer det i sin helhet under bildet nedenfor!

Feilen på bildet over er selvfølgelig at det siste ordet i spørsmålet er feilstavet! Altså »feillen» som inneholder en L for mye. Tallene er derimot i riktig rekkefølge!

De fleste går faktisk på denne!

Ikke nøl nå, trykk på deleknappen hvis du visste svaret, eller hvis du vil by vennene dine på en vanskelig gåte!