Bare 1 av 5 nordmenn ser hva som er feil på dette bildet: Lykkes du?

Gåter og utfordringer har fulgt meg helt siden jeg var barn, og jeg tror ikke jeg kommer til å slutte med det på mange år. Det er blant annet en suveren form for avslapning, men det er også morsomt og bra for hjernen.

Hver gang barna mine kommer hjem for å besøke meg, prøver jeg å få dem interessert i ting som dette. Det kan imidlertid handle om alt fra kule illusjoner til vanskelige gåter eller utfordrende matteoppgaver.

Nå for tiden foretrekker barna i høyeste grad å sitte med mobiltelefonene sine, men fra tid til annen klarer jeg faktisk å få dem engasjert i en utfordring!

Det er jo vanskelig å gi slipp når konkurranseinnstinktet kommer fram!

I et samfunn hvor teknologi snart vil ta seg av nesten alt for oss, tror jeg det er nyttig at man anstrenger hjernen med ulike typer utfordringer!

Dagens oppgave

Jeg fant denne utfordringen på nettsiden Brightside tidligere i dag. Tilsynelatende er det bare 20 prosent, altså 1 av 5, som klarte den. Den kan med andre ord være ganske vanskelig, men hvis man lar hjernen jobbe, så skal det nok ikke være så vanskelig!

Det handler om å studere et bilde og prøve å komme fram til hva som er feil. Så noe stemmer ikke, men spørsmålet er hva. Vi har tidligere bydd lignende type utfodringer, og da har de blitt satt stor pris på.

Vel – nå til dagens oppgave!

På bildet nedenfor ser du en isbjørn som står på et isflak i havet sammen med noen pingviner. Hva er galt med bildet?

Brightside

Tenk deg godt om. Hvis du trenger et hint, kan jeg si at det krever litt kunnskap om disse dyrene for å kunne svare riktig. Selv om man ikke sitter med det, så ble det kanskje lettere å gjette nå?

Kan naturligvis aldri skje

Nå skal det ikke bli for lett for deg! Hvis du enda ikke har funnet ut svaret, tenk da etter en ekstra gang – så avslører vi svaret nedenfor!

Som bildet nå illustrerer, er det slik at isbjørner lever på Nordpolen mens pingviner lever på Sydpolen. Så dette kan naturligvis aldri skje – at de står sammen på et isflak ute på havet.

På den andre siden ser de ut som å være ganske tilfreds med situasjonen på bildet, så det hadde kanskje fungert bra tross alt?

Hadde du rett? Trykk da på dele-knappen, så kan du benytte anledningen til å spre en morsom utfordring til vennene dine!