Forskernes konklusjon: Mirakelkuren for å sove ekstra godt om vinteren – sjokolade

Sjokolade er virkelig noe av det beste jeg vet. Å synke ned i sofaen foran TV´en og nyte en god sjokoladebit er en topp kveld for min del.

Men å spise sjokolade på kvelden kan høres usunt og dumt ut – men faktum er at det kan hjelpe deg med å sove godt. Det viser et britisk studie, ifølge avisen The Grimsby Telegraph.

Sjokolade er en av favorittene hos oss nordmenn, men samtidig kan det føles litt dumt å spise sjokolade om kvelden etter middagen fordi det kanskje ikke er den mest nyttige tingen du har i spiskammeret. Men det kan også være en virkelig fordel å unne deg en god bit sjokolade før sengetid.

Hjelper kroppens naturlig søvnprosess

Ifølge et studie utført av en gruppe søvnforskere og kostholdsekspert Sophie Medlin, kan sjokolade faktisk forbedre søvnkvaliteten.

Sjokolade inneholder stoffet tryptofan, som er en aminosyre.

– Tryptophan har stor innflytelse på kroppens melatonin, som er hormonet som styrer søvnen vår. Melatonin produseres i hjernen og hvordan kroppen mottar melatonin avhenger av hva vi spiser.

– Sjokolade inneholder mye tryptofan, så en kopp varm sjokolade eller et lite stykke sjokolade kan hjelpe oss med å sovne. Men det er viktig å ikke spise for mye, sier Sophie Medlin til The Grimsby Telegraph.

Kilde: Pixabay

Ikke legg deg sulten

Studiet, som ble utført i Englang, viste også at man helst skal ligge unna å spise sterkt krydret mat og fasftood like før man legger seg, ettersom slik mat ofte er vanskeligere for magen å fordøya, som kan lede til dårligere søvn.

Anbefalingen er å spise minst en time før du legger deg, slik at magen er rolig og fin når man drar dyna over seg. Det er også viktig å ikke legge seg sulten, for da kan kroppen prøve å holde deg våken for å få næring, skriver The Grimsby Telegraph.

Dette er jo fantastiske nyheter! Jeg kommer definitivt til å unne meg en bit sjokolade i kveld før jeg legger meg! Trykk på dele-knappen så dine venner også får lese disse fantastiske nyhetene!