Modellen kaller seg Rapunzel og har ikke klippet håret på 30 år – se nå når hun reiser seg opp på stranden

Hvor ofte man klipper håret varierer selvfølgelig veldig fra person til person. Noen liker å holde det kort, noe som selvfølgelig betyr flere frisørbesøk, mens andre trives med en litt lengre hårfrisyre.

Uansett klipper de fleste håret et par ganger i året, håret blir jo lett slitt og stygt ellers.

Men ikke 35 år gamle Alona Kravchenko fra Ukraina – hun har nemlig latt håret gro i hele 30 år.

198 centimeter. Det er lengden på Alona Kravchenkos hår når hun slipper det ut. Alona har spart håret siden hun var fem år gammel, skriver The Mirror.

Tråkker på det når hun går

Alonas hår, som er så langt at hun tråkker på det hvis hun har det løst, vekker naturlig nok mye oppmerksomhet når hun beveger seg på gata i hjembyen Odessa.

Det hender ofte at folk vil ta bilder med henne, og det uvanlig lange håret har gitt Alona kallenavnet Rapunzel, etter eventyrfiguren med veldig langt hår.

Drømmen om langt hår begynte som sagt da Alona var fem år gammel.

– Jeg klipte meg kort da, og kom aldri tilbake til den frisørsalongen igjen. Siden den gang har jeg gitt håret mitt enormt mye kjærlighet i alle disse årene, sier Alona til The Mirror.

«Får alltid mest oppmerksomhet»

Å skille seg ut fra mengden med det lange håret er bare positivt ifølge Alona, og elsker sammenligningene med eventyrprinsessen Rapunzel.

– Jeg elsker å skille meg ut. Fremfor alt liker menn det. Jeg er blond og nå som håret mitt er lengre enn meg selv, vet jeg alltid at jeg vil få mye oppmerksomhet, sier Alona til The Mirror.

Mange av de som møter Alona på byen for å kjenne på håret hennes eller ta et bilde spør om hun bruker hair extensions, men hele håret er hundre prosent naturlig ifølge henne selv.

Slik tar hun vare på håret

Hvordan får man da det lange håret? Ifølge Alona er det viktig å ha tålmodighet og å ta godt vare på håret.

Alona vasker kun håret en gang i uken med nøye utvalgte produkter og pakker inn håret i forskjellige masker som skal ta vare på håret.

– Hele vaskeprosedyren tar omtrent en halvtime, da går jeg også på vanlig hårmassasje. Jeg bruker aldri hårføner og børster aldri håret når det er vått.

Hva synes du om dette, er det sprøtt eller veldig vakkert? Trykk på dele-knappen slik at vennene dine også kan se dette i dag!