Legen: Her er den barneforbudte grunnen til at menn sitter lenger på do enn kvinner: «Bæsj-eufori»

Å få sitte seg på do når man virkelig, virkelig må er en svært befriende følelse. Etterpå føler man seg ekstremt avslappet og man kan nesten le litt for seg selv når man er ferdig.

Men i de fleste situasjoner er det slik at menn vanligvis bruker mer tid på å sitte på do enn kvinner.

Hvorfor det er tilfellet er det mange teorier rundt, inkludert denne som handler om at menn gjemmer seg fra husarbeid.

Men ifølge en lege kan menns lange opphold ha en helt annen, barneforbudt årsak.

Dr. Karan Rajan er en lege som har blitt umåtelig populær på TikTok, hvor han på enkelt vis gir små råd og forklaringer på hvordan kroppen vår fungerer.

«Bæsj-eufori»

Her om dagen tilbød Rajan sine 4,7 millioner følgere litt forbløffende, men helt logisk, informasjon om menns bæsjing.

I snitt sitter menn lenger på toalettet når de bæsjer, noe som ifølge Rajan kan forklares med at menns bæsj passerer g-punktet deres på vei ut.

Kilde: TikTok

– Prostata, ofte kalt det mannlige g-punktet, er en kjertel som ligger rett foran anus. Så når vi har mye avføring kan g-punktet stimuleres, noe som kan føre til en slags bæsj-eufori, forklarer Rajan i et klipp som er sett over en million ganger.

Minner om en orgasme

Følelsen når avføringen passerer prostata kan noen ganger være så sterk at den nesten minner om en orgasme, ifølge legen Anish Sheth.

Sheth har skrevet boken What’s your poo telling you? og påpeker også at bæsj-euforien kan være så behagelig at den blir avhengighetsskapende hos noen.

– Pulsen går ned, det samme gjør blodtrykket, som igjen fører til at hjernen får litt mindre oksygen. Det kan gjøre oss litt svimle, nesten som om vi er høye, sa Sheth til Huffington Post, ifølge Ladbible.

Her kan du se Karan Rajans omtalte klipp.

@dr.karanr

POO-PHORIA @julie #schoolwithdrkaran #factorcap

♬ Cornfield Chase – Dorian Marko

Kjenner du noen som alltid sitter lenge på do? Trykk da på dele-knappen!