Forskere: Menn gjemmer seg i flere timer på toalettet – for å unngå vasking, mas og barn

Å kunne være for seg selv fra tid til annen er veldig viktig. Å kunne lade batteriene i fred og ro gjør underverker for sjelen.

Som småbarnsforelder er det veldig påtagelig, da de små livene tiltrekker seg oppmerksomhet mesteparten av tiden, føles det som. Alt man vil er å være i fred, om så bare for en liten stund.

Dette kan gjøres på ulike måter og ifølge en ny studie søker menn tilflukt til – toalettet, skriver nettstedet Ladbible.

Hverdagen består i stor grad av mange ting man må gjøre. Det skal handles, barn skal hentes, mat skal lages, man må rydde og attpåtil forventes det at man skal gjøre alt med et bredt smil om munnen. Derfor er det veldig viktig å noen ganger være helt i fred fra andre mennesker, noe som er lettere sagt enn gjort. Men mennene ser ut til å ha funnet sitt tilfluktssted – toalettet.

Tilbringer syv timer i året på toalettet

Ifølge en studie der 1000 menn deltok, viste det seg at menn i snitt bruker sju timer per år på toalettet – uten å utføre toalettoppgaver.

Hovedårsakene til å flykte til doen var ifølge studien mas fra en partner, vanskelige barn samt unngåelse av husarbeid.

«Toalettet er hjemmets tilfluktssted»

– Toalettet er hjemmets fristed, et sted hvor vi kan stenge omverdenen ute, selv om det bare er for en liten stund. Noe som mange menn passer på å utnytte, sier en talsperson fra selskapet som utførte studien.

Å samle krefter på toalettet ser ut til å være veldig viktig for menn. Ifølge studien oppga hele 25 prosent av mennene at uten toalettbesøkene vet de ikke hvordan de ville klart seg.

Selv om studien kanskje ikke kan appliseres på alle menn, forstår jeg nå hvor mannen min går når det er vasketid! Trykk på dele-knappen slik at vennene dine også kan lese dette!