Han har ikke snakket med familien sin på over 4 år – fordi de smatter for høyt: «Lydene gjør meg rasende»

Tilhører du de som blir rasende hvis noen smatter, spiser litt for høylytt eller hoster ofte? Kan det være at du hater snufsing fra en rennende nese, eller føler irritasjon hvis noen puster tungt i nærheten av deg?

Da kan du tilhøre de rundt 20 prosentene av jordens befolkning som lider av misofoni, som betyr «hat mot lyd».

Det ikke altfor kjente fenomenet kalles også «Selective sound sensitivity». En person med denne diagnosen lider av sterke negative følelsesstrømmer av visse lyder – eller forventningen om at de skal oppstå, som vi rapporterte om for en tid siden.

Nå velger en mann å stå fram som tar konsekvensene av denne diagnosen til helt nye nivåer. På grunn av hans aversjon mot visse lyder, har ikke Derrol Murphy snakket med familien sin – på hele 4 år.

Det er hovedsakelig lyden av noen som spiser som denne 41 år gamle mannen ikke tåler. Misofonien vekker panikk, gjør ham rasende og skaper en følelse av å ville rømme når han hører de irriterende lydene.

Bilde: Youtube

Derrol Murphy har levd med den diagnosen så lenge han kan huske, men trodde de første årene bare at han «var gal», skriver The Mirror.

«Små lyder kan gjøre meg rasende»

Nå har han ikke møtt familien sin på 4 år. Mest på grunn av smattingen og lydene som oppstår når de spiser. Derrol tilbringer i stedet mesteparten av tiden sin med kollegaen og kjæresten Kurt Vin (41). De har klart å skape et forhold etter at kortene ble lagt på bordet tidlig om misofonien.

Bilde: Youtube

Derrol sier:

– Små lyder kan gjøre meg veldig sint. Folk forstår ikke dette og det er vanskelig å forklare. Dette har påvirket relasjonene mine – både rundt dating og med familien min. Man tar ut sinnet sitt på de nærmeste, fordi man innbiller seg at de vil forstå, sier han og forklarer at han slett ikke er en aggressiv person.

– Men lydene gjør meg rasende. Jeg har måttet forlate dater kun fordi de tygde høyt. Jeg klarer ikke å skjule min avsky. Lyden plastposer lager gjør meg også gal. Jeg har ikke vært på kino på 10 år fordi folk da sitter og åpner godteposer.

Bilde: Youtube

Har nå et «varselsignal»

For at forholdet til kjæresten skal bli langvarig, har paret utviklet et slags varselsignal.

– Når Kurt tygger, så lager kjeven hans lyd. Han spiste med munnen åpen på vår første date, og da trodde jeg aldri at dette ville fungere, så jeg måtte si ifra med en gang. Så nå roper Kurt til meg for at jeg skal rekke å dekke til ørene mine (som et varsel), og jeg kan da forberede meg. Misofonien ledet til at mitt forrige forhold tok slutt, så det at Kurt er så forståelsesfull betyr utrolig mye.

– Mange sier at de forstår, men Kurt trenger bare å se på meg, så merker han om det er noen lyd som plager meg.

Ifølge en studie fra Newcastle University i 2014 kan så mange som 20 % av jordens befolkning ha trekk av denne diagnosen.

Kjenner du noen som alltid irriterer seg over forstyrrende lyder? Tagg da vedkommende på Facebook, eller del denne interessante artikkelen med vennene dine