Bare 1 av 5 har rett på den enkle gåten: Finn ut hvordan du tømmer badekaret raskest!

Å prøve å løse små gåter er alltid morsomt og spennende. Du får teste din evne til å tenke utenfor boksen.

Vi ønsker alle å føle oss som en ekte «Einstein» og ha muligheten til å snakke om vår utmerkede kunnskap og kvikke vett.

Denne gåten (under) er veldig vanskelig – og jeg måtte faktisk tenke i flere minutter før jeg klarte å finne den riktige løsningen.

Gå ikke glipp av poker hos Betsson: Spill hvor som helst – vinn når som helst!

Det var faktisk allerede på skolen at jeg begynte å synes det var morsomt å løse utfordrende gåter. Det var først matematikklæreren min Britt på ungdomsskolen som ga meg de første oppgavene, for å få litt nye utfordringer, midt i algebra-undervisningen.

Blant annet optiske illusjoner som skulle løses og spennende gåter.

Det ble en annen type tankegang enn det du opplevde i løpet av de vanlige timene, og føltes som et morsomt ekstra øyeblikk som virkelig fikk deg til å tenke. Det var som en kjærkommen pause fra det vanlige skolearbeidet.

Tusenvis grubler

Selv i dag, mange tiår senere trenger man å ta en pause fra hverdagen med kryssord, eller noe annet som får deg til å tenke hardt. Det kan nok være ekstra nyttig i en tid da teknologien tar seg av det meste for oss.

Denne gåten (nedenfor) får nå tusenvis på nett til å rive håret ut. Det ser ut til at den kommer fra USA, men lett kan oversettes direkte til norsk.

Så du har en bøtte, en kopp og en skje – men hvordan tømmer du badekaret raskest. Du kan kun bruke en metode!

Tenk et øyeblikk! Jeg vet ikke hvordan jeg kommer frem til følgende, men tilsynelatende har bare 1 av 5 voksne rett ved første forsøk! Det sier fortsatt noe om at dette ikke er enkelt. I alle fall ikke så lett som du kanskje tror ved første øyekast!

Svaret er rapportert nedenfor!

Public Domain Pictures

Rett løsning er: Dra ut proppen!

Nei, det var ikke blant alternativene – men hvem sa at du må bruke bøtte, kopp eller skje? Hvis du bare kan bruke en tilnærming for å tømme badekaret, er det uten tvil å trekke ut proppen!

Nå inviter vennene du dine til en liten hjernetrim og trykk på deleknappen! Hadde du rett fra starten av? Da bør du virkelig dele for å vise hvor utrolig smart du er!