Kom! 9 grunner til å unne seg en orgasme i dag

Nå som det er høst er det lett å bli litt nedfor, irritert og lei.

Men noe man imidlertid kan gjøre for å live opp livet sitt er å nyte orgasmer. Enten det er sammen med en partner eller på egen hånd, er det mange fordeler, utenom de åpenbare, med å unne seg en orgasme (ekstra).

Nedenfor lister vi hele ni fordeler med å få orgasme, ifølge Women’s Health!

1. Det får hormonene til å florere

Orgasmer øker flyten av hormonet oksytocin, et stoff som får kroppen til å føle seg bra. En orgasme senker også kroppens kortisolnivåer, et stoff som styrer stresset vårt.

2. Bra for magen

Jo høyere kortisolnivået i kroppen er, jo mer oppblåst kan man føle seg i magen. Med andre ord, en orgasme gir en roligere mage.

3. Øker konsentrasjonsevnen

Det må høres litt rart ut. Men når man har sex, uansett om en partner er involvert eller ikke, puster man dypere. Dypere åndedrag betyr mer oksygen i kroppen, noe som fremmer konsentrasjonsevnen.

4. Bli smartere

Hormonet DHEA utskilles under orgasme. Det er et hormon som forbedrer hjernekapasiteten og hjelper en å huske ting.

5. Få bedre hud

DHEA er et hormon som virkelig får kroppen til å føle seg bra. I tillegg til det som er nevnt ovenfor, gir DHEA finere og jevnere hud.

6. Motvirker hodepine

En orgasme er, som vi begynner å lære oss, bra på mange måter. Når vi når klimaks så slapper kroppens muskler av og frigjør endorfiner, som kan lindre hodepine.

7. Holde seg frisk

En orgasme gir immunforsvaret et skikkelig spark i baken, noe som jo alltid er hjelpsomt. Det er også mye finere enn å ta en c-vitamintablett eller lignende, eller hva?

8. Smertelindring

Som vi nevnte ovenfor, kan orgasmer kurere hodepine, men også smerter i andre deler av kroppen takket være oksytocin-frigjøringen som skjer ved klimaks.

9. Man kan gjøre det selv

Har man ingen partner, er det fullt mulig å få orgasme på egen hånd, bokstavelig talt. Onanering er en utmerket mulighet til å bli bedre kjent med kroppen sin.

For en herlig ting orgasmer er uansett!

Kilde: Shutterstock

Trykk på dele-knappen slik at vennene dine også kan se dette i dag!