Viktig: Derfor skal du aldri la et glass vann stå ved siden av sengen over natten

Å drikke mye vann hver dag er viktig av flere grunner. Vann bidrar til at huden vår ikke blir tørr, det hjelper kroppen med å holde riktig temperatur, gjør tarmene sunnere og gjør det lettere for kroppen å holde infeksjoner unna.

Dessuten er jo vann en utmerket tørstedrikk!

Det er veldig vanlig å ha et glass på nattbordet. På den måten har man alltid vann i nærheten hvis man våkner opp og er litt tørst.

Men er det egentlig bra å ha vann stående over natten? Her er fem grunner til å la være – og de er viktigere enn du tror.

1. Du får skitt i vannet

Hvis vannet får stå uten lokk, i et glass, vil det over natten samle seg støv og andre ting som inntrenger på ditt kjølige glass.

I verste fall kan fluer og andre, mindre morsomme insekter fly ned i løpet av natten, noe man kanskje ikke alltid legger merke til når man strekker seg etter glasset man har plassert på nattbordet.

2. Vannet kan bli grobunn for bakterier

Hvis du tar en slurk vann fra glasset før du sovner, legger munnen igjen mye bakterier i glasset, som formerer seg i løpet av natten.

Når man da drikker det samme vannet om morgenen, får man disse i munnen. Ikke så bra, eller hva?

3. Fare for kortslutning

I dag er det veldig vanlig å oppbevare mobiltelefonen på nattbordet, sammen med glasset med vann.

Hvis man da, i løpet av natten, tilfeldigvis slår ut vannglasset, kan det være farlig med elektronikk i nærheten.

Kilde: Shutterstock

4. Smaker dårligere om morgenen

Alle som har drukket vann som har stått over natten vet at det smaker verre enn det gjorde kvelden før.

Dette er fordi karbondioksid absorberes av vannet og endrer pH-verdien. Det gjør at vannet kan smake litt surere om morgenen. Det er ikke farlig, men kanskje ikke så godt.

5. Det kan forverre søvnen

Å ha et glass vann ved sengen kan være greit hvis man blir tørst i løpet av natten, da slipper man å skynde seg til kjøkkenet for å drikke.

Men å drikke vann om natten kan selvfølgelig også gjøre at man må tisse mer, noe som da betyr at man må stå opp og gå på toalettet i løpet av natten.

Pleier du å ha et glass vann på nattbordet? Trykk på dele-knappen slik at vennene dine også får se dette i dag!