Søvnekspert: Slik håndterer du en snorkende partner – her er smarte triks

Å få krype til sengs ved siden av sin kjære er noe av det beste som finnes. Man koser seg og prater litt om dagen som har gått og dagen som kommer, alt er fred og glede.

Helt til den ene begynner å snorke. Noen ganger kan det høres ut som om noen borer i betong inntil øret på en når ens partner begynner å snorke. Snorking er ikke bare irriterende, men påvirker også søvnen til de involverte.

Det finnes imidlertid triks for å håndtere en snorkende partner.

Å ha en ordentlig snorker ved siden av seg er ikke spesielt gøy, eller å være en snorker, for den saks skyld.

Men ifølge Joy Richards, søvnekspert, finnes det noen solide og enkle tips for å bli kvitt de verste lydene om nettene, skriver The Mirror.

Finnes ingen universalløsning

Til å begynne med finnes det ingen universalløsning på snorking, fordi snorking kan oppstå av flere ulike årsaker.

Snorking kan avhenge av kostholdet, hvordan man sover og hvor snorkingen kommer fra.

Men her er fire smarte husmortriks som kan hjelpe mot snorking.

1. Kroppspute

En kroppspute er en lang pute som man kan lene den ene siden av kroppen mot, og minner ofte om de putene som gravide kvinner anbefales å sove med mot slutten av svangerskapet.

– Folk tror at kroppsputer kun er for komfort, men de hindrer også at brukeren havner på ryggen. For folk som snorker når de ligger på ryggen kan en kroppspute virkelig hjelpe, siden den holder personen på magen eller siden, sier Joy Richards til The Mirror.

Kilde: Shutterstock

2. Tennisball

Selv tennisballtrikset er rettet mot de som snorker når de havner på ryggen. Så hva er tennisballtrikset? Det innebærer å feste en tennisball på baksiden av pysjamasskjorten eller på snorkerens side av madrassen.

– En tennisball gjør det ubehagelig å ligge på ryggen, og tvinger dem til å sove i en annen stilling. Jeg har hatt mange kunder som sier at dette virkelig fungerer, sier Joy Richards til The Mirror.

3. Tenk på kostholdet

Hvis ingen av de ovennevnte triksene fungerer, er det et par andre ting man kan tenke på før man legger seg. En av dem er kostholdet. Noen ting er greit å unngå.

– Når det gjelder snorking har studier vist at store måltider og meieriprodukter bidrar til mer snorking. Så mindre porsjoner og ingen koffein eller melk, sier Joy Richards til The Mirror.

4. Dropp alkohol

Akkurat som punktet ovenfor er det viktig å holde seg unna alkohol før leggetid. Å ta seg en sengedrink kan virke som en god idé ettersom man blir døsig og trøtt, men alkohol har motsatt effekt.

– Å tro at alkohol gir bedre søvn er helt feil. Man sovner kanskje raskere etter noen glass vin, men kvaliteten på søvnen reduseres. Alkohol påvirker halsmuskulaturen, noe som også øker risikoen for snorking, sier Joy Richards til The Mirror.

Hvis du vil ta noen glass, men likevel få en god natts søvn, bør du slutte å drikke fem timer før leggetid.

Kilde: Shutterstock

Kjenner du til disse triksene? Trykk på dele-knappen slik at dine snorkende venner også kan lese dette i dag!