Setter du den brukte ostehøvelen i kjøleskapet eller ikke? Dette er riktig og galt, ifølge professoren

Dette er spørsmålet som deler Norge: setter du ostehøvelen i kjøleskapet etter at du har brukt den, eller legger du den rett i oppvaskmaskinen etter bruk?

Uansett hva du gjør, er det et spørsmål som absolutt har dukket opp ved et par anledninger.

Kanskje når du har vært på ferie med venner, eller besøkt noen du kjenner som du mener gjør det på «feil måte?»

Men er det en riktig eller gal måte å gjøre det på, og hva er i så fall det rette? Ifølge den svenske professoren Agnes Wold er det en riktig måte.

Gå ikke glipp av poker hos Betsson: Spill hvor som helst – vinn når som helst!

Noen mener at det er helt ufarlig å legge igjen ostehøvelen i kjøleskapet, mens andre mener at det dannes mye bakterier på ostehøvelen, og at du derfor må vaske høvelen etter hver gang man bruker den.

Det er Nyheter24 som har intervjuet professoren Agnes Wold, og hun legger kortene på bordet og forklarer hva som er riktig og galt med å sette brukte smørkniver og ostehøvler i kjøleskapet.

«Å herregud!»

Agnes Wold er professor i klinisk bakteriologi og har dermed solid kunnskap om hva som er hygenisk når det kommer til denne typen spørsmål.

«Å, herregud! Hvor kommer denne nye ideen om at alt er «farlig»? Dette er så rart», svarer Agnes Wold til Nyheter24.

Så svaret er altså nei! Det er ikke farlig å sette ostehøvelen og smørkniven i kjøleskapet etter bruk.

«I smør vokser selvfølgelig knapt noen bakterier, det er ikke vann. Osten er jo full av bakterier, og det er derfor den smaker så godt. Som et resultat av det kan ikke andre bakterier bosette seg der og vokse. Når osten forderver, er det fordi den er muggen (dvs. sopp vokser). Sammenlignet med melk, der bakterier kan vokse og gjøre melken dårlig og smake dårlig, skriver Wold til Nyheter24.

Foto: Pixabay

«Tullete myter»

Med andre ord, den som ikke kaster bestikket direkte i oppvasken kan puste lettet ut, du har ikke gjort det feil.

Ifølge Agnes Wold skyldes mange av disse mytene at folk rett og slett ikke leser alle informasjonen, men i stedet lytter til andre som ikke vet hva de snakker om.

«Mer biologi på skolen! Det er helt absurd at slike utrolig dumme myter kan spres i et samfunn der nesten alle har 12 års skolegang», skriver Wold til Nyheter24.

Hvordan gjør du det hjemme? Trykk på DELE-knappen for å spre denne informasjonen!