Ordføreren hugger ned den gamle mannens 30 år gamle tre – tar revansj på den best mulige måten

Hvordan ville du reagert om kommunen mot din vilje bestemte at du måtte hugge ned favoritt-treet?

Du ville selvsagt blitt forbannet og lei deg.

Akkurat dette skjedde med en gammel mann i byen Redondo Beach i California.

Kommunen og ordføreren bestemte at hans 30 år gamle tre skulle hugges ned – mot mannens vilje.

Den gamle mannen planla derimot med en gang en hevn og skrev så et åpent brev til ordføreren i byen, der han avslørte hva han hadde gjort. Nå har brevet hans blitt en internettsuksess med flere hundretusener av delinger.

Vi forstår hvor – du kan lese hans sterke brev. der han han avslører sin smarte hevn, her:

«Hei.

Jeg jobber som arborist. Det innebærer at jeg er trebehandlingsspesialist. Jeg verner og tar vare på trær. Kort og godt så elsker jeg trær. Om du spør meg, så er trær de vakreste, mest majestiske og staselige levende skapningene på hele vår planet.

I dag tenker jeg å fortelle en historie om liv og død og om hevn for det. Alt begynte for tre år siden, da kommunefullmektig i byen Redondo Beach i California bestemte at mitt 30 år gamle peppertre måtte dø.

Mitt tres røtter hadde trengt igjennom asfalten utenfor huset mitt. Byen oppdaget det og laget en dødsdom for treet.

Utover det så bestemte byen at jeg måtte betale for skadene fra røttene på gangstien og kostnadene for å sage ned treet mitt.

Jeg elsket Clyde. Jeg begynner å dra på årene, men jeg har funnet trøst i at plantene er noe jeg vet kommer til å leve videre etter min tid.

Jeg tok veldig bra vare på ham. Jeg drenerte jorden rundt ham, jeg ga ham en «krykke» å lene seg mot da han bare var en liten gutt, og jeg så ham vokse opp.

Men akkurat da Clyde hadde blitt en sterk og frisk ungdom, da han hadde spredt ut røttene sine, bygget sitt eget tak og funnet sin egen vei i livet, så bestemte ordføreren i byen min for å slite opp barnet mitt ved røttene.

Ordfører Steve Aspel. Du drepte barnet mitt.

Det skal du få betale for.

For to år og sju måneder siden planet jeg i hemmelighet 45 amerikanske sequoiatrær og 82 mammuttrær i flere ulike parker, plasser og offentlige steder rundt omkring i hele byen.

I dag strekker trærnes røtter seg langt, langt ned i jorden. Du kan kanskje sett at flere nye trær står utenfor rådhuset eller at et helt nytt tre plutselig har vokst fram på tomten din?

De er alle mammuttrær, og de kommer bare til å vokse raskere og raskere de nærmeste månedene.

Du drepte Clyde, men jeg har erstattet ham med over 100 levende kjemper. Og tro meg, de kommer til å bli store som kjemper. På bare noen år kommer trærne til å ha passert 30 meter og vil fortsette opp til over 90 meter. De kommer til å leve godt i lengre enn 2500 år.

Bare å slite opp et av trærne kommer til å koste de tusenvis av kroner. Og jeg sender regningen til deg, akkurat som du gjorde mot meg for tre år siden i dag. 

Ha en bra dag nå. Må min trær ta over byen din. Og må Clyde hvile i fred.» 

Mannens åpne brev til ordføreren har raskt blitt delt over tusenvis av ganger på nettet.

Hvis noen lurer på hvordan et mammuttre egentlig ser ut og hvor store de kan bli, så har dere et bilde her:

trad.puff
© Bildekilde: Wikimedia Commons

For et sterkt brev. Jeg føler virkelig den gamle mannens sorg etter å ha mistet treet sitt, men for et utrolig bra svar han hadde til ordføreren. Del gjerne videre med vennene dine!