Nytt studie: Derfor er korte mennesker sunnere og lever lenger

Å være lav er vanligvis forbundet med noen typer ulemper. Det er vanskelig å finne klær som passer, man når ikke ting på øverste hylle, i tillegg til at man stadig får bemerkninger om det fra vennene sine.
Men den som ler sist ler best, som det heter.

Ifølge et svensk studie er det mindre sannsynlig at korte mennesker lider av blodpropp, skriver SVT.

Velkomsttilbud hos Betsson: Få 100% bonus!

Litt kort i toppen? Ikke noe problem, du vil sannsynligvis leve lenger enn dine langbeinte venner, ifølge et svensk studie utført av forsker Bengt Zöller ved Lunds universitet og Malmö universitetssykehus.

Lavere risiko for hjerneslag

Studiet viste at personer med lengre ben også har lengre blodkar. Dette betyr igjen at det er mer rom for problemer. Mennesker med lange ben blir også utsatt mer av tyngdekraft, noe som kan føre til at blodet strømmer saktere.

Når blodet strømmer for tregt gjennom blodårene kan man få blodpropp, sier Bengt Zöller til SVT.

Foto: Wikimedia Commons

Lever lengre

For kvinner som er 155 centimeter høye er risikoen for blodpropp tre prosent, mens den for kvinner over 185 centimeter er risikoen dobbelt så stor, nemlig på seks prosent.
Japan er landet der folk lever lengst i verden, der er gjennomsnittshøyden for kvinner 158 centimeter. Andre studier har vist at de som lever til de er 100 år i gjennomsnitt er ti centimeter kortere enn gjennomsnittet av de som dør rundt 75 år.

Lykkelige dager for alle korte med andre ord!
Trykk nå på DELE-knappen slik at vennene dine også kan se det!