Foto: Shutterstock

Ny forskning: Kvinner mister 3 timers søvn hver natt – på grunn av sine ektemenn

Nå som varmen har kommet til Norge og Europa sliter mange med å sove godt. For mange mennesker blir det svette, klamme og frustrerende netter uten mye søvn – og det kan gjøre hvem som helst gal.

Det kan være ekstra vanskelig hvis du sover med en partner – noe mange av oss gjør. Spesielt kvinner kan da lide av å ha en mann ved siden av seg om natten, ifølge en fersk undersøkelse.

Det har blitt gjort et studie hvor 2000 britiske par har blitt studert. Det ble utført av selskapet Bensons for Beds, og det ble konkludert med at kvinner mister hele 3 timer søvn per natt – hovedsakelig på grunn av sine ektemenn.

Foto: Shutterstock

Det blir litt over 1 050 timer i året, eller 45 hele dager med søvnløshet.

Snorking vanlig problem

Én av tre kvinner i studiet innrømmet at de våknet minst en gang om natten. Dette kan sammenlignes med at bare to av ti menn ga samme svar. Samtidig hevdet halvparten av kvinnene i studien at de følte «konstant søvnmangel».

Forskerne fikk forskjellige forklaringer da kvinnene ble spurt om årsakene til at de ikke fikk nok søvn, men en av fire mente det var fordi partneren deres snorket.

Foto: Shutterstock

Helen Nunn, fra Bensons for Beds, sier ifølge Ladbible:

Søvn, eller mangel på søvn, kan påvirke dagliglivet ditt veldig. Det er bekymringsfullt at dette studiet viser at så mange kvinner får mindre søvn og føler seg trøttere enn sine mannlige partnere.

Nylig skrev vi om en pute som kan redusere snorking. Så om det bare er snorking som er problemet, er det tross alt mulige løsninger!

Foto: Shutterstock

Trykk på DEL for å spre denne viktige nyheten!