Foto: Newsner

Lena kontaktes av ekte svindlere – men se nå det perfekte svaret som gjør svindlerne rasende

Min antagelse er at fleste av oss på et eller annet tidspunkt har møtt en svindler som prøver å lure oss for penger. I dag kan disse svindlerne komme i mange forskjellige former – blant annet via mail, telefonsamtaler eller SMS.

Det pleier å gå ut på at svindlerne prøver å få tilgang til bankkontoer på ulike måter. Det vanligste i våre dager, når de fleste har en »bank-ID» på telefonene sine, er at de ber deg om å logge på med det etter man har gitt ut kontonummeret sitt, slik at de på en eller annen måte kan få tilgang til ens penger etter det.

Det finnes selvfølgelig andre måter. Ikke spør meg hvordan det nøyaktig fungerer, men dessverre har mange blitt svindlet på denne måten. Det er bare å håpe at flere og flere folk blir klar over hvordan svindlere går fram – og at politiet vil lykkes med å sette en stopper for dette.

Nylig skrev våre kolleger i Sverige om Anki som klarte å få svindleren sin rasende etter at hun kom med et klart svar på et svindelforsøk. Hvis det er en ting som får meg i godt humør, er det når slik svindel ikke fungerer – og at det i stedet fører til at idioten på den andre siden blir irritert.

Skal sende bankopplysninger

Denne gangen handler det om Lena som også mottok en slik svindel SMS som ganske åpenbart var et forsøk på å stjele penger. Formuleringen er litt gebrokken men god, og det som er skrevet i meldingen er rett og slett for godt til å være sant.

Jeg vet ikke om dette virkelig skjedde eller ikke, så vi lar det være usagt –men jeg tror ikke spiller så stor rolle. Det viktigste er at denne typen svindel ikke fungerer – og hvis man kan gi svindlerne et godt svar samtidig, er det bare en bonus.

Lena mottar en SMS fra en avsender som heter »Gratulerer!». Bare der ringer det en bjelle, men i meldingen om at hun har vunnet 7 000 000 dollar. Ja visst!

Lena gir svindlerne håp da hun både ga dem bankinformasjonen og hjelper dem med å logge på via bank-ID.

Får dem til å tenke

Så langt ser det faktisk ut som dette svindelforsøket kommer til å funke, men se nå på resten av samtalen.

Snart tar alt en ny vending!

Lena sendte altså svindlerne en tom og ikke lenger aktiv konto som gjorde at det ikke spilte noen rolle at de kom inn på den. Du kan selv forestille deg hvor skuffet de må ha blitt da det i utgangspunktet gikk som smurt.

Til slutt ba Lena også svindlerne om å slutte å gjøre dette. Det er usannsynlig at tar lærdom av det, men på en annen side fikk dette dem kanskje til å tenke. Jeg synes dette var helt herlig gjort – og det fikk meg til å le godt!

Ikke nøl nå, trykk på dele-knappen hvis du liker Lenas svar til svindlerne! Da kan vi også bidra til å få slutt på denne typen lovbrudd!