Kun en 1 av 5 løser gåten umiddelbart: Kan du gjette hva den femte søsteren gjør?

Ulike gåter og figurer kan virkelig være en bra og morsom måte å stimulere de små grå på. Alle trenger jo en liten form for stimuli av hjernen, enn å bare glo i en skjerm eller prate om problemer med sine kolleger.

Å bruke tid på litt problemløsning istedenfor byr på en kjærkommen variasjon i hverdagen – og i en tid der teknologien gjør det meste for oss, tror jeg definitivt at vi trenger mer av det enkle som akkurat dette her.

Nesten hver gang jeg besøker farmor og farfar, sitter de med kryssord, sudoku eller noe annet fiks-fakseri i stuen. De mener at det holder dem skarpe, og jeg tviler ikke på at det stemmer.

Å holde hjernen i gang på denne måten er faktisk nyttig – uansett alder.

Det hender stadig vekk at jeg blir ganske tankeløs av å bare glo på en film eller TV-serie. Hvis man heller setter seg ned med noe som tvinger deg til å tenke og fundere, vil man komme på banen igjen. Du vil våkne, rett og slett.

20 prosent klarer det

Gåten nedenfor fant jeg på nettet tidligere i dag. Tydeligvis er det bare 1 av 5 som klarer svaret umiddelbart. Jeg synes det virker noe rart at bare 20 % klarer gåten, for så vanskelig er den ikke, men det er absolutt slik at man må tenke etter en liten stund.

Samtidig bruker det jo å være «alt eller ingenting». Enten klarer du «problemet» med en gang, eller så må du sitte en god stund og klø deg i hodet. Selv da er det ikke sikkert at man løser gåten.

Men nok om det – her er gåten:

Alle 5 søstre er helt opptatt. Jonna lager mat, Carina spiller sjakk. Maria vasker og Anna leser en bok. Hva gjør den femte søsteren?

Har du allerede funnet svaret kan man jo konstatere at du er et geni. Du tilhører i så fall de 20 % som svarer umiddelbart på denne gåten. Om du ikke har klart å komme frem til løsningen, så får du fasiten nedenfor her..

Svaret er at den femte søsteren spiller sjakk. Carina trenger jo selvfølgelig noen å spille med! Visse mener også at man kan svare at den femte søsteren skriver lappen, men i det her tilfellet var det jo jeg som gjorde det! Derfor får vi nøye oss med å si at det korrekte svaret er: den femte søsteren spiller sjakk!

Ikke vær beskjeden, trykk på del-knappen om du hadde rett, eller om du vil sende en kul utfordring videre til dine venner!