Forskning viser: Å jobbe mye øker risikoen for skallethet

Er du en arbeidsmann? Kanskje en skikkelig karrieremann? Blir det mye overtid på kontoret?

Da er det mer sannsynlig at du mister håret og blir skallet, ifølge et studie fra et sørkoreansk universitet.

Alt har hovedsakelig med stress å gjøre.

Gå ikke glipp av poker hos Betsson: Spill hvor som helst – vinn når som helst!

Foto: Pexels

I Norge jobber de fleste 40 timer i uken, men i mange andre land – inkludert Øst-Asia – er det ofte mer enn det. I følge en fersk koreansk forskning er grensen på 52 timer noe å holde et øye med, skriver The Ladbible og The Sun.

Hårsekkene hemmes

Rapporten er den første av sitt slag, ifølge Daily Mail – og samlet inn resultater fra hele 13 000 menn. Resultatene viste at stress forstyrrer hormonbalansen i visse deler av kroppen – inkludert hodebunnen. Når du blir stresset, kan hormonforandringene hemme veksten av hårsekkene i hodebunnen.

Foto: Wikimedia Commons

Forskere fra Sungkyunkwan University School of Medicine fokuserte på menn mellom 20 og 59 år og samlet inn data over en fireårsperiode. Deltakerne ble delt inn i grupper avhengig av hvor mye de jobbet. Andre faktorer, som røyking og økonomisk situasjon, ble også vurdert.

Viktigere for yngre mennesker

Resultatet viste at folk som jobbet mye, hadde større sannsynlighet for å bli skallet.

Foto: PxHere

«Begrensninger i arbeidstiden, for å forhindre utvikling av skallethet, er mer nødvendige for yngre mennesker – for eksempel de i 20- og 30-årene. Det er da tegn på tynt hår vanligvis dukker opp», skriver hovedforfatter Kyung-Hun Son, ifølge Ladbible.

Studiet ble publisert i Annals of Occupational and Environmental Medicine.

Så om du vil unngå skallethet i tidlig alder – sørg for å ta deg fri fra tid til annen! Husk å dele denne viktige nyheten til dine venner eller kolleger! Det vil definitivt bli satt pris på!