Forskning: Menn blir kjekkere av å drikke

Menn som drikker mye er kanskje ikke det man ser på som attraktivt, det kan fort fremstå som uattraktivt. Men ifølge dette nye studiet så oppfattes menn som drikker som kjekkere, skriver britiske Metro.

De færreste av oss nok tro på påstanden om at menn som drikker masse har er mer tiltrekkende for kvinner. Hvem er interessert i en full, høylydt mann som mest sannsynlig kommer til å våkne med en skikkelig hodepine morgenen etter? Men et studie mener at det faktisk er slik det er.

Utstråler styrke og mot

I følge et studie publisert i Evolutionary Psychology, viser resultatet at en mann som drikker mye, er sterk og modig.

«Ved å drikke mye signaliserer du at du er risikovillig og modig som tør å utsette deg for faren det utgjør å drikke mye alkohol. Det utstråler også at du er ressurssterk fordi det koster mye å drikke mye, ”skriver forskerne i studiet.

Bilde: Adventure Jay

Biologiskt attraktive for kvinner

At mot og styrke er ansett som attraktiv for kvinner, kan bevises med det i psykologi som kalles signalteori. Det er basert på at kvinner rent biologisk ofte oppsøker partnere som viser styrke og mot, som var viktige egenskaper hos menn før i tiden, da vi jaktet og levde med farlige dyr.

Å drikke er dog ingen garanti for å møte kvinner, så mye kan man konstatere. Man trenger nok noe intelligens i tillegg, så det er viktig å ikke miste alt av sans og samling.

Shutterstock

Trykk på DELE-knappen slik at vennene dine også får denne viktige informasjonen!