Forskernes konklusjon: Kvinner med store rumper er både smartere og friskere

For en stund siden slo forskere fast at kvinner som har store rumper, brede hofter og lår i mange tilfeller er friskere – og til og med smartere – enn andre.

I hvert fall hvis man skal tro denne studien som ble gjennomført ved University of Oxford og Churchill Hospital i Storbritannia. Den oppsiktsvekkende rapporten spredte seg verden over og har blant annet blitt omtalt av ABC News og Elite Daily.

Denne typen konklusjoner skal selvfølgelig tas med en klype salt, men det finnes altså gode grunner til å tro at påstandene stemmer, ifølge forskerne som også poengterer at overvekt ikke er noe å strebe etter.

Resultatet, som første gange ble presentert i 2010, viser at kvinner med store rumper generelt har lavere risiko for å bli rammet av kroniske sykdommer. Det baserer seg på at jenter med kraftigere bakdeler har lavere kolesterolverdier, som betyr mindre hjerteproblemer og redusert risiko for å bli rammet av diabetes, ifølge studien.

Overskudd av omega 3

Forskerne ved University of Oxford mener også at fett som samles lenger ned i kroppen, til forskjell fra det som sitter på eksempelvis buken, produserer hormoner som forbrenner bedre hovedsakelig sukker.

Shutterstock

Det kreves dessuten et visst overskudd av omega 3-fett for å få en stor rumpe, som i flere tilfeller har vist seg å hjelpe den menneskelige hjernens utvikling.

I tillegg viser studien at kvinner med bredere hofter vanligvis får smarte barn. Vi har tidligere skrevet at smarte barn først og fremst arver sin intelligens fra moren, noe som naturligvis kan kobles til dette. En ytterligere grunn er at omega 3-fettet overføres til barna via brystmelken.

Dette synes jeg var fantastiske nyheter! Trykk nå på deleknappen hvis du er enig, så kan vi bidra til å spre denne herlige informasjonen!