Forskernes konklusjon: Smarte barn får all sin intelligens fra mamma

Har du noen gang lurt på hvilke egenskaper du har fått fra hvilken forelder? De ytre egenskapene blir jo åpenbare, men de andre egenskapene kan man fundere både lenge og vel på.

Men nå kan man i hvert fall slutte å lure på hvor man får sin intelligens fra. Ifølge en studie så kommer et barns intelligens fra mamma, skriver britiske Independent.

Forskere har nå kommet frem til at mammaen er mest sannsynlig til å føre videre sin intelligens til barnet. De har nå kommet frem til at intelligensen sitter i x-kromosomet som kvinnen har to av, mens mannen bare har ett.

Større hjerne, mindre kropp

Studien viste at de som hadde flere mammagener var mer sannsynlig til å utvikle en stor hjerne, mens de med flere pappagener hadde mindre hjerne og større kropp i høyere utstrekning.

I studien så man også at i den delen av hjernen som styrer våre kognitive evner, vår oppfatningsevner, var dominert av gener fra mammaen. Det innebærer blant annet at språk– og planleggingsevne kommer fra mamma.

Foto: Shutterstock

Sterke bånd mellom mor og barn

Utover det å fysisk overføre intelligens til barnet sitt kunne forskerne se at et sterkt bånd mellom mor og barn hjelper barnets hjerne til å utvikle seg.

Likevel avhenger ikke barnets intelligens helt og holdent på mammaens IQ, bare mellom 40 og 60 prosent. Resten styres nemlig av miljøet barnet vokser opp i.

Bilde: Shutterstock

Mannens betydning

Men gledelig nok for alle menn så har også pappaen en påvirkning på hvor smart barnet blir. Genene som styrer instinktiv oppfatning og hele følelsesspekteret kommer nemlig fra barnets pappa. To veldig viktige deler for at barnet skal utvikle en høy intelligens.

Selv om man kanskje skal ta studien med en klype salt så synes jeg, som kvinne og mamma at dette er fantastiske nyheter. Trykk på deleknappen hvis du er enig!