Du gjør garantert feil under svette sommernetter, men så enkelt får du en god natts søvn i hetebølgen

Sommeren er selvsagt herlig med alt den innebærer: lyse kvelder, ferier, grilling, bading og alt annet som hører sommeren til.

Men nettene, når man skal sove i varmen, kan trygt beskrives som mindre morsomme. Man ligger og vrir seg i en svett seng som ikke akkurat blir kaldere over tid.

Men hva gjør man da for å få en god natts søvn i hetebølgen? Ifølge søvnekspert James Wilson finnes det noen triks.

James Wilson driver siden SleepGeek og har fortalt siden Ladbible om hvordan man egentlig går fram for å få en god natts søvn, selv om det er varmt om nettene.

Forberedelser er veldig viktig

Til å begynne med er det viktig å forberede seg før man går til sengs for natten.

– Hold vinduene åpne på dagtid, og få luft gjennom boligen. Sørg for å alltid trekke for gardiner og persienner der sollys kan komme inn og heve temperaturen, sier James Wilson til Ladbible.

Da bør man også sørge for å dusje eller bade før man legger seg, noe som kan heve kroppstemperaturen litt. Det gjør at når temperaturen synker igjen, blir vi trøtte og kan sovne.

Vil man være sikker på at det er kaldt når man legger seg, kan man også legge sengetøyet i kjøleskapet før man legger seg.

Mye sitter i hodet

Å forberede seg som ovenfor kan hjelpe til med en god natts søvn i varmen, men ifølge James Wilson sitter mye av søvnproblemene i våre egne hoder.

– Det største problemet når det blir varmt er nok vår egen holdning til det. Vi er så overbevist om at det er «for varmt» for å kunne sove, noe som selvfølgelig holder oss våkne. Dette kan gjøre oss stresset som kompliserer søvnen ytterligere, sier James Wilson til Ladbible.

Så det beste vi kan gjøre er å forberede oss og prøve å ikke bekymre oss for mye. Vi bor tross alt veldig langt nord, så varmen vil ikke vare særlig lenge.

Skal du prøve disse triksene for å kunne sovne?

Trykk på dele-knappen slik at vennene dine også får denne viktige informasjonen!