Studie avslører: Å ta et varmt og behagelig bad forbrenner like mange kalorier som en lang gåtur

I dagens samfunn må vi alle trene med jevne mellomrom for å holde kroppen frisk.

Mange av oss har stillesittende jobber, men selv om man jobber med kroppen kommer komfortkiloene gjerne snikende, spesielt hvis man har passert 40 år.

Men en lett joggetur eller en rask gåtur noen ganger i uken er nok så viktig for å takle alle de andre utfordringene som livet byr på.

Nå er det imidlertid forskning som viser at vi forbrenner like mange kalorier under et varmt og behagelig bad som under en halvtimes spasertur, skriver britiske BBC.

Å gå en tur eller ta et varmt bad – det er spørsmålet. I alle fall hvis man spør Dr. Steve Faulkner ved Loughborough University som forsket på hvordan man kan erstatte tradisjonell trening med noe mer avslappende.

Øker med 80 prosent

Studien involverte ti menn som gjennomgikk to tester.

I den første testen fikk mennene bade i 40-graders vann i 60 minutter, for å så spise et lettere måltid.

Den andre testen innebar en time på treningssykkel etterfulgt av et lettere måltid.

Deretter ble deltakernes verdier målt, som viste at kaloriforbrenningen økte med hele 80 prosent.

Deltakerne forbrente ikke like mye ved badet som ved syklingen, men godt over 140 kalorier, noe som tilsvarer en 30-minutters rask gåtur.

Lavere blodsukkernivåer

Studien viste også at deltakernes blodsukkernivå sank mer av å bade enn av å sykle – noe som kan være et stort skritt fremover når det gjelder diabetesbehandling for personer som har vanskeligheter med å trene.

– Dette var helt uventet for oss. Faktum er at nivåene var så mye som ti prosent lavere etter badet enn etter trening, sier Steve Faulkner til BBC.

Kilde: Shutterstock

Så det er kanskje ikke på tide å kaste treningstøyet i søppelbøtta, men man kan nok unne seg et deilig bad noen ganger i stedet for å ta på seg joggeskoene!

Trykk på dele-knappen slik at vennene dine også kan lese disse fantastiske nyhetene!