Kjønnshår: 7 viktige grunner til hvorfor du aldri bør barberere deg «der nede»

Er du en av de kvinnene som barberer eller vokser bort alt kjønnshåret ditt? Da bør du fortsette å lese!

For det er mange grunner til hvorfor du faktisk trenger litt hår «der nede».

Det finnes virkelig grunner til å i alle fall teste forskjellen. Kanskje det er på tide å la det vokse fritt en stund? Hvem vet, det blir kanskje en genistrek!

Noen tror garantert at kjønnshår er uhygienisk eller unødvendig, men har du noen gang lurt på hvorfor vi har det?

Hvis man tenker seg om, er årsakene ganske åpenbare. Her er fordelene med å holde på håret som beskytter en av dine mest private kroppsdeler:

1. Reduserer risikoen for soppinfeksjon

En soppinfeksjon er det siste man vil ha. Det er imidlertid, dessverre, ganske sannsynlig at man får det hvis det er helt glattbarbert «der nede».

Kjønnshåret fjerner noe fuktighet fra kjønnsorganene dine, men uten håret risikerer det fuktige miljøet inne i undertøyet ditt å skape problemer. Da skapes det perfekte forhold for sopp – litt som når man bruker vått badetøy over lengre tid.

«Kjønnshår hjelper til med å kontrollere fuktigheten i dette området og reduserer som følge risikoen for å få en soppinfeksjon», sier lege Vanessa Mackay ifølge The Independent.

2. Øker følsomheten

Har du noen gang lurt på hvorfor det gjør så vondt når noen drar et hårstrå fra hodet ditt? Det er fordi hårrøttene har spesielle sensorer – og det samme gjelder når det kommer til kjønnshår.

I tillegg, når du fjerner håret «der nede» mister du den myke, koselige følelsen.

Bilde: Shutterstock

3. Får deg til å svette mindre

Du har kanskje ikke tenkt på det så ofte, men du svetter mellom bena på samme måte som du svetter på andre deler av kroppen. Se for deg en varm sommerdag når buksene dine presses mot «skrittet» hele tiden. Da kommer du garantert til å bli svett!

Men hvis du derimot har kjønnshåret intakt, skapes det en naturlig buffer mellom buksene og kjønnsorganet ditt. Dette gjør at området kan puste bedre og du svetter også mindre.

4. Motvirker hudirritasjon

Huden rundt kjønnsorganet ditt er følsomt og blir lett irritert. Den får sjelden samme mengde frisk luft som de andre kroppsdelene dine. Hvis du noen gang har barbert eller vokset deg «der nede», har sannsynligvis huden blitt rød og klumpete, eller så har du fått inngrodde hårstrå.

Det er ikke noe du vil ha – eller hva?

Hvis du bare lar kjønnshåret være i fred, vil du unngå den typen irritasjon.

5. Regulerer kroppstemperaturen

På samme måte som kjønnshår holder en manns testikler varme, så omgir det en kvinnes kjønnsorgan for å kunne regulere temperaturen. Det hjelper altså til med å holde deg varm når det er kaldt.

6. Tiltrekker seg andre

Det kan høres rart ut, men tilstedeværelsen av kjønnshår påvirker feromonene som kroppen din avgir. De kan igjen tiltrekke seg andres interesse – litt på samme måte som parfyme.

Bilde: Pexels

7. Redusert risiko for kjønnssykdommer

Ifølge statistikk fra National Library of Medicine i USA er det mer sannsynlig at kvinner som barberer eller vokser bort kjønnshåret sitt lider av kjønnssykdommer enn de som lar håret «der nede» være.

Dette er fordi de små sårene forårsaket av barbering og voksing er lette for bakterier å trenge gjennom. Uten disse sårene – og med hår som beskytter dine private deler – har du rett og slett mindre sannsynlighet for å bli smittet av en seksuelt overførbar sykdom.

Kilder: U.S National Library of MedicineMetroThe Independent og Dartmouth College.

Hadde du noen anelse om at kjønnshåret ditt gjorde så mye nytte?

Nå som du vet, så pass gjerne på å dele artikkelen for å hjelpe andre! Kroppene deres vil garantert takke deg!