Forskning: Skallede menn oppfattes som intelligente, suksessfulle og sexy

Uansett hvor mye man vil, og prøver å kjempe mot det, så blir vi alle eldre og eldre. For menn innebærer det ofte at ens elskede frisyre blir stadig tynnere.

Bryr man seg veldig mye om frisyren sin, kan det virkelig ødelegge selvtilliten å se håret krympe til ensomme strå der høyest oppe.

Men forskning viser at manglende hår ikke bare er negativt for ens utseende – snarere tvert imot, skriver Yahoo.

Å miste hår kan være en skikkelig selvtillitsknuser ettersom man ofte forbinder mye av seg selv med utseendet sitt. Å bli tvunget til å gjøre en ufrivillig endring kan få en til å føle seg skikkelig dårlig. Men ifølge forskere trenger ikke det å være skallet automatisk å bety noe negativt rent utseendemessig.

Intelligente, suksessfulle og sexy

Albert E. Mannes ved University of Pennsylvania har gjennomført en studie av hvordan skallede menn blir oppfattet av omgivelsene sine.

Studien inkluderte 59 personer som fikk se på flere bilder av menn, med og uten hår.

Flertallet av deltakerne syntes at bildene der mennene manglet hår var mer attraktive og sexy. De framstod også som mer suksessfulle.

Eldre, klokere og mer dominante

Ifølge studien fant deltakerne at menn uten hår utstråler visdom, noe som kan knyttes til at skallede menn ofte er litt eldre og dermed har mer livserfaring, noe som igjen får en til å fremstå som mer attraktiv.

Skallede menn ble også ansett som mer dominerende og sterke enn de med hår.

Dette kan spores til ren biologi ettersom skallede menn har høyere nivåer av testosteron i kroppen.

Må være helt skallet

Det finnes imidlertid et stort MEN å ta i betraktning.

Man skal ifølge studien være helt skallet for å bli oppfattet som de ovennevnte tingene, da studien også fant at de som bare hadde tynt hår faktisk ble oppfattet som svakere og mindre attraktive.

Så hvis du kjenner at hårfestet kryper høyere og høyere opp på hodet – ikke kjemp mot det, ta heller fram barberhøvelen!

Trykk nå på dele-knappen slik at vennene dine også kan lese dette!