Foto: Pixabay / Shutterstock

Forskernes nye advarsel: Kjemikalier i teflonpanner får menns penis til å krympe

Kliniske ernæringsfysiologer og eksperter advarer oss mot å spise for mye av bestemte ting – for eksempel sukker eller fritert mat. De fleste råd bør absolutt tas på alvor, men samtidig er mange av oss uforsiktige med å la appetitten og suget ta overhånd.

Nå har det imidlertid kommet ny forskning som indikerer at noe er verre enn man tidligere fryktet – i hvert fall for menn og de som hevder at størrelse har betydning.

Det er i en italiensk studie at forskeren Andrea Di Nisio og hans kolleger ved University of Padua gjennom flere laboratorieforsøk har konkludert med at kjemikalier i såkalte »non-stick» panner – hovedsakelig i teflon – kan føre til at mannens penis krymper opptil 1,3 centimeter.

Flere store nettsteder, inkludert Ladbible og IFL Science, har skrevet om den forbløffende oppdagelsen.

Bilde: Pixabay

Rapporten ble publisert i Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism og viser at en manns penis kan krympe hvis hans mor under graviditeten utsettes for høye nivåer av kjemikaliene (PFC) som vanligvis finnes i teflonpanner.

Fjernet i 2013

Imidlertid kan det ha en lignende effekt selv etter graviditeten. Studien viser at tenåringer som vokser opp i miljøer der denne typen kjemikalier eksisterer i høy grad også kan bli påvirket. Man kom fram til at penisene hos menn som har jevnlig kontakt med PFC-kjemikaliene var 12,5 prosent kortere og 6,3 prosent tynnere enn hos gjennomsnittsmannen.

Bilde: Shutterstock

Ifølge studien finnes det giftige stoffet selv i noen vanntette klær – og kan ha en testosteronreduserende effekt. PFC-kjemikaliene ble heldigvis fjernet fra produksjonen av teflonpanner i 2013.

I studien undersøkte man penisene til 383 menn med en gjennomsnittsalder på 18 år.

– Problemets omfang er alarmerende, sier Andrea Di Nisio ifølge Ladbible. Det påvirker en hel generasjon individer fra 1978 og oppover.

Nå skal jeg i hvert fall kaste alle mine gamle teflonpanner hjemme! Det er faktisk godt å være på den sikre siden!

Trykk nå på dele-knappen for å videresende denne viktige advarselen til vennene dine!