Forskernes konklusjon: Menn modnes ikke før de er fylt 40 år

Du har sikkert mange ganger hørt hvordan det sies at menn, selv i voksen alder, fortsetter å være som barn. Noen mener også at i heterofile forhold er det mer eller mindre alltid kvinnen som står for modenhet og ansvar.

Nylig skrev vi om forskning som konkluderte med at menn er gigantiske babyer – noe som gjør livet vanskeligere for kvinner.

For en tid siden var det også annen forskning om dette emnet – og her er hva de kom fram til!

I en studie fra University of Oxford så forskerne på forskjeller i modenhet og utvikling når det gjaldt menn og kvinner. De ønsket å sammenligne resultatene for å kunne trekke konklusjoner om forskjellene som eventuelt finnes.

Kilde: Imgur

Forskerne konkluderte med at hjernens modenhet er preget av en langsiktig utvikling av funksjonelle og strukturelle nettverk som strekker seg ut i voksen alder.

Menn tøffere i langsiktig utvikling

Målet med studien var å oppdage hvilke funksjoner som endres under modningsprosessen og hvilke som blir konstante. Hjernen til 121 deltakere i alderen 4 til 40 år ble undersøkt gjennom »hjerneavbildning». Forskerne fulgte også endringene i de forskjellige funksjonene samtidig som de tok hensyn til deltakernes kjønn og alder.

Kilde: Shutterstock

Resultatet viste at selv om hjernen til både kvinner og menn til slutt utvikler den samme evnen til å fungere i hverdagen, viser menn en viss forsinkelse i den langsiktige utviklingen av funksjonelle nettverk sammenlignet med kvinner.

Det kan fortsette i opptil 40 år.

Kilde: Pixabay

Kvinner viser imidlertid en tidligere forverring i disse funksjonelle nettverkene. Dette er sannsynligvis hvorfor det sies at menn modnes senere i livet enn kvinner gjør.

Professoren Eduardo Calixto, som jobber ved den meksikanske UNAM, har i en vitenskapelig artikkel forklart at selv om menn generelt har større hjerner, viser kvinner oftere bedre effektivitet og er skarpere i flere henseender.

Ifølge forskeren har dette hovedsakelig hormonelle forklaringer.