Forskernes konklusjon: Å drikke gin & tonic hjelper deg å gå ned i vekt

Mange av oss liker en iskald gin og tonic med jevne mellomrom.

Selvfølgelig skal det ikke være for mye av det gode, å drikke i moderate mengder er det viktigste – men bitterheten sammen med den gode smaken fra en godt blandet GT kan få en i godt humør.

Men visste du at gin også kan hjelpe deg å gå ned i vekt? Vel, ifølge en latvisk studie, er det faktisk sant!

Det er forskere fra Sigulda University som i 2017 konkluderte med at gin øker kroppens evne til å brenne kalorier en time etter du har tatt en drink, skriver velkjente IFL Science. I rapporten konstaterer man at drikken vanligvis er laget av antioksidantrike einer, som akselerer metabolismen.

En kalorifattig drikk

I studien, som ble publisert i tidsskriftet Journal of Food & Nature, så tillot man å drikke moderate mengder av drikken – og da så man en 17 prosent økning i deres nivå av metabolisme, ifølge deccanchronicle.com.

Pixabay

Gin er også en av de mest kalorifattige brennevinene på markedet, og en vanlig »shot» inneholder vanligvis bare 97 kalorier.

Forskerne mener at man etter studien kan konkludere med at gin bidrar til en »etterbrenningseffekt».

«Gin-konsumpsjon resulterer i en markant økning i metabolismen, noe som indikerer at drikken kan ha en vektreduserende effekt på kroppen», sier Thisa Lye, som ledet arbeidet med studien, ifølge deccanchronicle.com.

Pixabay

Bør drikke ansvarlig

Det er også skrevet at einer – den viktige hovedingrediensen – har flere helsemessige fordeler. For eksempel kan de være effektive mot oppblåst eller anspent mage. Ifølge en studie som ble publisert i 2008 i Journal of Diabetes Nursing, konstaterte man også at gin er den beste og sikreste spriten for diabetikere.

Flickr

Så gin er altså ikke bare godt og kalorifattig – det er også en herlig som kan øke metabolismen og forbrenningen vår. Snakk om gode nyheter!

Som med all alkohol, så skal vi imidlertid poengtere at man selvfølgelig bør drikke ansvarlig.

Fra nå av skal jeg ta en kald GT med enda bedre samvittighet! At det hjelper med å brenne kalorier er fantastisk! Trykk nå på dele-knappen for å spre denne fantastiske nyheten til vennene dine!