Forskerne slår fast: Menn med skjegg er lykkeligere, sunnere og kjekkere!

Gode nyheter for alle skjeggbærere her i landet. Nå har forskere endelig slått fast at fordelene med ansiktshår ikke kan ignoreres.

Forskere i Australia har tidligere uttalt at menn med skjegg er mer attraktive enn andre – selv om vitenskapen sannsynligvis kan betraktes som litt subjektiv.

Shutterstock

Solbeskyttelsesfaktor 21

Men det finnes også andre fordeler enn de rent estetiske. Forskere ved University of Queensland har funnet ut at skjegg kan beskytte ansiktet mot farlige UV-stråler med opptil 95 prosent – som tilsvarer solbeskyttelsesfaktor 21.

Hovedforskeren, professor Alfio Parisi, hadde dette å si om funnene.

– Skjegg kommer aldri til å bli like solsikkert som solkrem, men det er definitivt en faktor når det gjelder å blokkere UV-stråler, sa han til The Independent.

Ikke bare pent

Men fordelene slutter ikke med solbeskyttelse og at man ser bra ut.

Den økte solbeskyttelsen betyr også at huden eldes langsommere. Som skjeggbærer kan man se bra og ung ut lenger!

I tillegg innebærer det redusert risiko for hudkreft. Noe jeg i alle fall tror man blir litt lykkeligere av.

Shutterstock

– Soleksponering er hovedårsaken til hudaldring, og da er det lønnsomt med et stort skjegg som beskytter ansiktet også beskytter huden mot tegn på aldring, sier hudlege Adam Friedman til The Independent.

Dr. Friedman mener imidlertid at vi uten skjegg ikke trenger å bli for deprimerte. Den samme solbeskyttelseseffekten har nemlig håret på hodet hvis man har et tykt lag.

Del gjerne denne gode nyheten med noen med skjegg i dag for å gjøre ham glad!